Tenderfeet MU16 - Vlijmscherp SVH MU16

De thuiswedstrijd hadden we overtuigend gewonnen met 45-25 dus van angst voor deze tegenstander was geen sprake.

Helaas hadden we weer enkele afmeldingen dus met maar 6 speelsters gingen we naar Heeswijk-Dinther.

Het eerste kwart begonnen we sterk. Onze zone verdediging stond prima en de tegenstander had geen antwoord op onze goede rebounds van Jorien. Ook de afwerking was aan onze zijde goed. We liepen al snel naar een 9-2 voorsprong. Helaas werd Jorien in korte tijd 3 maal met een P bestraft dus die moest noodgedwongen even naar de kant. Hierdoor verloren we even de grip op de langste tegenstander en deze wist dan ook nog snel 2 keer te scoren. Eerste kwart 9-6 in ons voordeel.

 

Het tweede kwart begonnen we weer met Jorien nog even aan de kant maar toen de tegenstander met de lengte bleef scoren dus toch Jorien maar weer ingebracht.  Natuurlijk kon ze geen fouten meer maken en daar profiteerde onze tegenstander onder de borden van. Ondanks de vele goede aanvallen en rebounds liep de tegenstander uit naar een 22-18 ruststand. Geen man overboord dus.

 

Het derde kwart raakte Jorien in het begin geblesseerd aan de knie, Sydney was al geblesseerd en speelde op 75%, Ymke en Anna missen nog de ervaring dus het merendeel kwam op Aniek en Madelief terecht.  Omdat de wisselmogelijkheden op waren begon ook de conditie ons parten te spelen. De tegenstander had toch nog steeds moeite met onze verdediging maar helaas ging het scoren ons wat minder goed af. Hierdoor werd de stand 42-29.

 

Het laatste kwart speelde onze tegenstander ook met wat meer moeite, vooral gericht op hun grootste speelster, die goed werd uitgeschakeld.  Helaas was ons scorend vermogen, ondanks de overhand in dit kwart, wat aan de magere kant. Er werd te veel gemist. Einduitslag van dit kwart 10-10 maar dat had voor ons minstens het dubbele kunnen zijn. Jammer, maar iedereen heeft ontzettend goed en hard gewerkt. Eindstand 52-39.

 

Scores: Sydney 19 (2 drietjes), Anna 6, Aniek H 6, Jorien 2, Madelief 6, Ymke 0.

 

Dit was de laatste wedstrijd in de eerste seizoenshelft, een prima begin ondanks het inpassen van enkele onervaren speelsters. Goed gedaan meiden.

 

Gr Lauri. 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: LR

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: