Taxandria Pilots JU16 - Vlijmscherp SVH JU16

Op zaterdag was de 3e wedstrijd in Oisterwijk waarbij we vooraf wisten dat dit een goede test zou worden. We konden spelen met 9 spelers, en begonnen wat onwennig aan de wedstrijd tegen een tegenstander met veel lengte en opnieuw een zone verdediging. Het 1e kwart kwamen beide ploegen moeilijk tot scoren en nadat Cas voor ons de ban had gebroken, kwam Mauricio goed door met 2 scores en 2 vrije worpen. De score was dan ook aardig in evenwicht met 11-8.

Vol goede moed begonnen we aan het 2e kwart maar de guards Roel, Emiel en Cee Jay wisten de forwards en centers niet goed te bereiken, die op hun beurt te statisch bleven in de aanval en moeizaam aanspeelbaar waren. We wisten vaak wel goed druk te zetten in onze full court press waarbij onder andere Jurriaan een aantal intercepties had, maar vaak leden we dan ook weer knullig balverlies. Er werd door de scheidsrechters redelijk gefloten op fouten, maar in de zone verdediging van de tegenstander mocht iets meer dan in onze man to man. Het kwart werd afgesloten met een ruststand van 24-15, waarbij in dit kwart Rik en Sam scoorden en Cee Jay een 3punter kon maken.

Het 3e kwart wilden we nog meer druk gaan zetten en we konden dan ook regelmatig de bal veroveren, maar opnieuw werd dat te matig omgezet in scores. Onze lange mannen Vincent, Rick,  Mauricio, Sam en Cas probeerden het wel, maar gaven de tegenstander te vaak de mogelijkheid om in te grijpen. We wisten dit kwart wel met minimaal verschil te winnen 5-6, maar te weinig beloning voor de goede inzet die getoond werd.

Het laatste kwart moest de turnaround worden en een goed vervolg op het 3e kwart, maar we kregen het niet voor elkaar om te scoren. Er ging erg veel mis en iedereen deelde in beetje in die malaise. Sam wist nog net op het einde de eer te redden met een score in de laatste minuut, door de tafel wel genoteerd maar niet in de score doorgeteld. Wij tellen hem wel. Deze wedstrijd heeft opnieuw aangetoond dat we moeten gaan trainen op het aanvallen van een zone verdediging om onszelf beter in stelling te brengen. Dat staat los van het feit dat we ons balbezit en de kansen die we krijgen tegen een hoger percentage moeten omzetten en als team een tempo hoger moeten gaan ballen. Kwartstand 11-2, eindstand 40-23.

 

De scores

Mauricio 8 punten

Sam 6 punten

Cee Jay 5 punten

Rick en Cas 2 punten

Vrije worpen als team 2 uit 8.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: