Tantalus HS3 – Vlijmscherp SVH HS2

Op vrijdag 4 april stond er een must win wedstrijd op het programma voor heren 2 van Vlijmscherp SVH met het oog op eventuele degradatie. Tegenstander was Tantalus 3, waar een paar weken geleden nog nipt van verloren werd. Koen was ziek en kon niet spelen, gelukkig was Vincent bereid mee te spelen deze wedstrijd. We starten met Maikel, Maurice, Ruben, Jaap en Nino.

 

We beginnen de wedstrijd goed. Tantalus zet een 3-2 zone neer en Jaap weet daar meteen twee driepunters tegen te scoren. Verdedigend staan we best goed, alleen worden we overklast in de rebound. Gelukkig weet Tantalus daar geen gebruik van te maken en komt maar moeilijk tot scoren. Ruben loopt al vroeg in het eerste kwart tegen zijn tweede fout aan en dan komt Stan in het veld. Tantalus kan hem niet anders afstoppen dan met fouten en Stan mag dit kwart dan ook veelvuldig naar de vrije worp lijn. Tantalus heeft nog steeds moeite om het net te vinden waarmee we het kwart afsluiten met een 9-17 voorsprong.

 

We beginnen het tweede kwart goed met scores van Maurice en driepunters van Nino en Jaap in de eerste drie minuten en dat brengt de stand op 12-27. Dan vallen we echter volledig stil. Tantalus gaat wat feller verdedigen en daardoor hebben we moeite om goede scoringskansen te creëren. Aan de andere kant weten de studenten het net wel steeds beter te vinden, met name inside en vanaf de vrije worp lijn, waardoor Tantalus terug komt in de wedstrijd. Gelukkig pakken we dit kwart wel wat meer rebounds, waardoor Tantalus niet op voorsprong kan komen. Wij weten alleen nog twee pogingen van de vrije worp lijn te missen in de laatste minuut, waardoor we gaan rusten met een stand van 24-27.

 

Vincent loopt in de eerste minuut van het derde kwart al tegen zijn vierde fout aan en Ruben pakt na vier minuten spelen zelfs al zijn vijfde fout. Gelukkig weet Vincent hier goed mee om te gaan en weet dit kwart een aantal keer belangrijk te scoren. Ook Stan, Nino en Maurice laten zich zien en zorgen voor wat punten. We staan verdedigend goed en Tantalus weet maar beperkt te scoren. Aan het einde van het kwart hebben we onze voorsprong iets uitgebouwd naar 34-40.

 

In de afgelopen wedstrijden ging het bij ons steeds mis in het vierde kwart. Nu schieten we echter uit de startblokken met twee driepunters van Jaap en een score van Nino in de eerste minuut waardoor we op 12 punten voorsprong komen. Dit mogen we natuurlijk niet meer weggeven. Tantalus weet er echter nog wel een aantal ballen in te gooien waardoor het nog wel een spannende wedstrijd blijft. Vincent scoort met bonus in de zevende minuut en dan staan we op 47-53. Tantalus probeert ons met een fullcourt press onder druk te zetten en turnovers te creëren. Dit heeft gelukkig maar één keer balverlies voor ons tot gevolg. Tantalus kruipt vanaf de vrije worp lijn wel langzaam dichterbij en wij weten geen veldscores meer te maken. Door een driepunter in de laatste minuut komt Tantalus nog terug tot 53-55. Het spel van fouten maken en hopen dat er vrije worpen gemist worden is dan al in gang gezet door de thuisploeg. Wij zijn niet echt trefzeker vanaf de lijn. Met nog zo’n 40 seconden te spelen wordt er een harde fout op Maurice gemaakt die als een onsportieve fout wordt gefloten. Maurice is ijskoud en schiet zijn twee vrije worpen feilloos binnen. Dit levert hem meteen de nickname ‘the fridge’ op. Na de inbound wordt er een fout gemaakt op Nino. Hij schiet de eerste vrije worp binnen en de tweede gaat mis. Gelukkig pakken wij de aanvallende rebound en met nog 22 seconden op de klok kunnen we de wedstrijd uitpassen. Tantalus gelooft er niet meer in en dat brengt de eindstand op 53-58 in ons voordeel.

 

Eindelijk weer eens een overwinning voor ons. Het zeer gunstig geprijsde bier in Eindhoven smaakte hierdoor natuurlijk extra goed na de wedstrijd. Voor de neutrale toeschouwer was het geen fraaie wedstrijd, maar een echte wedstrijd vechtbasketbal met veel spanning. Bij Tantalus was er nog een grapjas die op de uitslagen site van de bond een uitslag in het voordeel van de thuisploeg in had gevuld, maar dat was gelukkig snel gecorrigeerd. Dit was voor ons de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Er resten nog twee thuiswedstrijden, volgende week tegen Pendragon en 27 april ontvangen we WBB Giants.

 

De stats:

Jaap 16 punten (5 driepunters, 1/2 vrije worpen)

Vincent 11 punten (4/5 vrije worpen)

Stan 11 punten (5/14 vrije worpen)

Maurice 10 punten (4/4 vrije worpen)

Nino 8 punten (1 driepunter, 1/4 vrije worpen)

Ruben 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: