Tantalus HS3 - Vlijmscherp SVH HS2

Op vrijdagavond 11 maart 2016 stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de wedstrijd tegen Tantalus op het programma. Tijdstip 19.30, niet ideaal maar dat mag geen excuus zijn. Wel was het vervelend dat de weg waar we altijd parkeren afgesloten was. Na een lange zoektocht kwamen we mooi op tijd aan: om 19.30 waren we klaar om warm te gaan lopen. Willem was vandaag verhinderd, Ernst is nog geblesseerd dus deed de coaching. Cas was er ook niet dus we waren blij dat Denny bereid was om mee te doen, zodat we naast Robert nog een pointguard hadden. We starten de wedstrijd met Paul, Farid, Maurice, Jaap en Robert.

 

We beginnen het eerste kwart stroef. Wellicht heeft het te maken met de korte warming-up, maar het lijkt erop dat we niet helemaal scherp zijn. Statisch spel en verdedigend staan we niet goed. Tantalus pakt dan ook de eerste voorsprong in het eerste kwart. Wij proberen aanvallend Paul te zoeken en hij weet dit kwart 9 punten te scoren. Verder scoort Jaap een driepunter dit kwart, maar de overige spelers weten niet te scoren. We sluiten het kwart af met een achterstand van 21-12.

 

We starten goed in het tweede kwart. De defense staat wat beter. Doordat zowel Jaap als Paul op de bank zitten moeten andere spelers opstaan om te scoren en dat gebeurt. Robert, Rob, Bas, Denny en Maurice weten allen te scoren en we komen terug in de wedstrijd. In de negende minuut zorgt Paul met een vrije worp voor een stand van 29-29. Tantalus weet nog een keer te scoren voor rust, dus gaan we rusten met 31-29.

 

Nu is het zaak om de lijn van het tweede kwart door te trekken in het derde kwart. Ernst tekent de aanval uit en wil dat we meer met driehoekjes gaan werken met de center die omhoog komt. Dit resulteert in de eerste aanval direct in een score. Maar ondanks dat we dit in de afgelopen weken ook regelmatig getraind hebben, lukt het ons in de volgende aanvallen niet om hier goede kansen uit te creëren. Gelukkig weet Tantalus het net ook niet echt te vinden dus blijft de wedstrijd gelijk oplopen. We eindigen het kwart met 11 punten op een rij van Jaap en gaan het vierde kwart in met een voorsprong van 41-46.

 

We beginnen het vierde kwart dramatisch slecht. Veel onnodig balverlies wat leidt tot fastbreaks van de Eindhovense studenten. Een time-out kan het tij ook niet direct keren; met als gevolg een 12-0 run van Tantalus. Wij weten na 7 minuten pas de eerste punten te maken dit kwart, en in totaal slechts 7 punten. Op die manier kun je geen wedstrijd winnen. In de laatste minuten proberen we met een press nog wat te forceren. Buiten één keer een 8 seconden overtreding van Tantalus levert dit ons verder geen balbezit op. Dan de klok maar stilzetten en Tantalus naar de vrije worplijn sturen, in de hoop dat er gemist wordt. Helaas is dit niet het geval en Tantalus bepaalt de eindstand op 64-53.

 

Een onnodige nederlaag van onze kant die we helemaal aan ons zelf te wijten hebben. Na goed spel in het tweede en derde kwart geven we de wedstrijd in het vierde kwart compleet uit handen. Naast het onnodige balverlies misten we toch ook wat aanvallende dreiging en scorend vermogen naast Paul en Jaap, wat ook terug te zien is in de stats.

 

Paul 20 punten (8/14 vrije worpen), 3 fouten

Jaap 14 punten (4 driepunters), 4 fouten

Rob 5 punten (1/2 vrije worpen), 1 fout

Farid 4 punten (2/2 vrije worpen), 0 fouten

Maurice 4 punten (0/3 vrije worpen), 1 fout

Robert 2 punten, 2 fouten

Bas 2 punten, 0 fouten

Denny 2 punten, 3 fouten

Bart 0 punten, 0 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: