Smokkelhoek HS1 – Vlijmscherp SVH HS2

Op zaterdag 11 januari stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH de eerste wedstrijd van 2014 op het programma, uit in Kapelle bij Smokkelhoek. Vorig jaar speelden we daar nog een legendarische wedstrijd waar we met twee man de wedstrijd eindigde en toch nog wonnen. We wisten op voorhand dat dit scenario dit seizoen een stuk lastiger zou zijn. Ernst kon onverwachts niet mee, Stan was afwezig en Nino is nog steeds geblesseerd, waardoor we enigszins gehavend met zeven man afreisden naar Zeeland. We starten met Maikel, Maurice, Ruben, Jaap en Cas.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd. Verdedigend staan we redelijk en aanvallend vliegen de ballen er lekker in. Maurice opent de score, gevolgd door een driepunter met fout van Ruben en driepunters van Cas, Jaap en Maikel (met bord!). Hierdoor sluiten we het eerste kwart af met een voorsprong van 16-19.

 

We beginnen het tweede kwart lekker met twee driepunters van Jaap en een score van Ruben waardoor we uitlopen naar een voorsprong van 20-27 na drie minuten spelen. Dan stopt onze puntenproductie echter en komt Smokkelhoek beter in de wedstrijd. Wij leiden een aantal keer onnodig balverlies en dat levert fastbreakscores op voor de thuisploeg. Onze voorsprong is binnen vier minuten verdwenen en Smokkelhoek dendert verder. Met name hun nummer 18 is moeilijk door ons af te stoppen. Jaap weet er in de laatste minuut nog een driepunter in te gooien. In de tussentijd weten wij slechts één punt te maken vanaf de vrije worp lijn. Daardoor gaan we rusten met een achterstand van 47-31.

 

Wij hebben nog niet het gevoel dat de wedstrijd gespeeld is en proberen terug te komen in het derde kwart. We beginnen goed met een driepunter van Jaap en een score van Maikel en we weten de thuisploeg een paar keer af te stoppen. Dan gaat het toch weer fout door onnodig balverlies met fastbreaks tegen tot gevolg. Positief puntje aan onze kant is het aanvallende spel van Koen, die een paar keer goed naar de ring snijd en kan scoren en er ook nog een driepunter in weet te schieten. Toch is onze achterstand gegroeid in het derde kwart en staan we 73-46 achter en is de wedstrijd wel gespeeld.

 

Het vierde kwart is voor de statistieken. Wij raken vermoeid en spelen slordig. Smokkelhoek maakt daar dankbaar gebruik van en weet eenvoudig te scoren. De scores lopen in een rap tempo op en we stellen dan ook maar als doel dat ze de 100 in ieder geval niet mogen halen. Dat lukt in ieder geval wel. Eindstand 98-57.

 

Wij spelen de eerste 13 minuten goed basketball, daarna verslappen we helaas. Smokkelhoek wint terecht, maar ik vind het krachtsverschil minder groot dan de score doet vermoeden. Verder opvallend: 5 verschillende spelers weten er een driepunter in te gooien aan onze kant.

 

De stats:

Jaap 20 punten (6 driepunters)

Ruben 19 punten (1 driepunter, 4/5 vrije worpen)

Koen 8 punten (1 driepunter, 1/5 vrije worpen)

Maikel 5 punten (1 driepunter)

Cas 3 punten (1 driepunter)

Maurice 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: