Scheldesport HS1 - Vlijmscherp SVH HS2

Verslag van een wereldreis….

9 april stond de uitwedstrijd tegen Scheldesport Basketball uit Terneuzen op het programma om 18.15. Met een gelegenheidsteam, bestaande uit vaste waarden Japie (1-op-40), Paul (de postbode), Maurice (White Coward), Bart (Milka) en Rob (Mr. T). Daarnaast waren Danny (ik loop altijd blessures op) en Sander (de sticker) van de partij om de bank op te vullen. Milka besloot op het laatste moment om toch maar zelf naar het nabij gelegen Terneuzen af te reizen omdat hij iemand had ontmoet op Tinder/Grinder?... De andere afgevaardigden kropen in twee auto’s waarvan de brandstof al was betaald om Mr T. op te halen in Geertruidenberg, waar hij zijn naam eer aan had gedaan. Rob was als coach bij de dames met twee technische fouten uit de zaal verwijderd, waardoor we eigenlijk eerder naar Terneuzen hadden kunnen afreizen. Hierdoor zijn we onze stadswandeling door het nucliare Borsele misgelopen…

Goed, dan de wedstrijd. Wedstrijd begon gezapig, maar ging tot de vierde minuut gelijk op. Vanaf dat moment plaatste Scheldesport een tussensprintje en kwam met 6 punten voor. Door scores van de postbode, Milka en de sticker bleven we nog aardig bij en was de achterstand na het eerste kwart maar drie punten (20-17).

Het tweede kwart gaat ook redelijk gelijk op en begint Danny eindelijk flink te rennen. Hierdoor buigen we de achterstand in de 6e minuut om tot een voorsprong van 7 punten (27-34). Scheldeport komt iets terug, maar de voorsprong blijft ongeveer 4 punten. Aan het einde van het tweede kwart staan de mannen voor met 38-42. 

In het derde kwart worden we eigenlijk direct overlopen door Scheldesport omdat de verdediging hapert en wij pas in de 5e minuut tot scoren komen. Het is dan 49-44 voor Scheldsport. Vooral omdat Danny weer is geblesseerd raakte doordat hij gebridged werd door een speler van Scheldesport. Aan het einde van het kwart is de stand 61-51 en lijkt het nog overkombaar….

In het vierde kwart loopt Paul in de eerste minuut tegen zijn vierde fout aan. Als hij aan de tafel vraagt hoeveel fouten hij heeft, wordt ook gelijktijdig een driepunter wordt geschoten. Paul dacht dat de welwillende dames aan de tafel hem antwoord gaven, maar toen hij in de 4e minuut al zijn vijfde fout kreeg, was de emotie niet helemaal fair… Vanaf dat punt nam Mr T de productie voor zijn rekening en scoorde 9 punten op rij waardoor we met 5 minuten te spelen op 70-64 kwamen en de wedstrijd nog open leek. Doordat we wat geforceerde pogingen namen liep Scheldesport weg naar 76-64 en was de wedstrijd gespeeld. We verliezen na een faire pot met hele goede scheidsrechters met 84-73…
Stats:
Rob 20 pnt, 2/5 ft, 3 pf
Paul 20 pnt, 4/5 Ft, 5 pf
Maurice 11 pnt, 0/4 ft. 1 pf
Danny 10 pnt, 0/0 ft, 3 pf
Sander 8 pnt, 1/1 ft, 4 pf
Jaap 2 pnt, 0/0 ft, 4 pf
Bart 2 pnt, 0/0 ft, 2 pf

Dan het belangrijkste deel van onze roadtrip, de derde helft, vijfde kwart en overtime. Gelukkig zijn wij sneller met ons verslag dan de razende reporter van de Zeeuws-Vlaanderse Courant kan schrijven, want anders had VSVH nog gewonnen ook waarschijnlijk. Deze pensionada had nog niet door dat hij een verslagje over basketball moest schrijven en kende, als enige in deze wereld, Paul Schilders nog niet. Hij geloofde zelfs dat er een streaker over het veld was gelopen… Nadat Mr T het filmpje, wat hij al 14 jaar op zijn telefoon heeft staan, van de beruchte streakactie van de nummer 4 van Scheldesport op zijn telefoon staan. Gelukkig, want eindelijk heeft het iets opgeleverd. Een blad bier in ruil voor overdracht aan de harde supporterskern van Scheldesport (papa en mama van Bakkertje)…

Dan het zesde kwart, na deze verteerde wedstrijd en bruine boterhammen in de immer gezellige kantine van Scheldesport, hebben wij ons, met uitzondering van Bart (ben je al aangekomen bij je date Bart?), naar de plaatselijke horeca gelegenheid verplaatst. Japie 1-op-40 had een broodje getrokken verkuh besteld, Danny liet, omdat zijn rug nog pijn deed, zijn vijf broodjes chili chicken bezorgen aan zijn tafel. Paul’s bestelling was verkeerd, want hij had een Chickenburger besteld, maar niet gekregen en Rob’s aambeien milkshake was niet meegeleverd. Of zaten de Sticker, de postbode en Mr T in het complot. Samenvattend weet ik zeker dat de bedrijfsleider van het horeca etablissement niet zo door de wol is geslepen als de uitbater van onze eigen Alanya!!!!
Na anderhalf uur in de auto waren we Bart niet meer tegengekomen onderweg, dus die zal wel zijn uitgewoond of zo (of zijn auto doet het gewoon niet meer)….


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: SB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: