Scheldesport HS1 – Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht op zaterdag 25 januari aantreden in Terneuzen tegen Scheldesport. Na de dramatische wedstrijd van vorige week hadden we wat recht te zetten voor onszelf. Thuis hadden we al weten te winnen van Scheldesport dus gingen we vol goede moed via België naar Terneuzen toe. Nino was helaas nog niet fit genoeg om al een wedstrijd te kunnen spelen en ook Cas en Koen waren afwezig, waardoor we met 7 man aantraden. We starten met Maikel, Maurice, Ruben, Jaap en Ernst.

 

We beginnen lekker in het eerste kwart met een driepunter van Ruben. Daarna weten zowel Ernst als Jaap er beide nog twee driepunters in te knikkeren waardoor we na drie minuten al met 4-15 voor staan en dan hebben we nog geen bal gemist. Na een time-out begint Scheldesport ook met scoren maar ook bij ons blijft het lekker lopen. Dankzij scores van Ruben en Stan en nog een driepunter van Jaap eindigen we het kwart met een voorsprong: 18-27.

 

In het tweede kwart starten we nog lekker met scores van Ruben en Jaap. Dan vallen we aanvallend echter een beetje stil en we hebben moeite om rebounds te pakken. Scheldesport krijgt daardoor extra kansen en maakt hier gebruik van. Door nog zes late punten van Ruben, Maikel en Maurice gaan we nog wel een voorsprong de rust in: 40-46.

 

Scheldesport krijgt steeds meer zelfvertrouwen in het derde kwart, zeker door de hoeveelheid aanvallende rebounds die ze plukken. Ook hebben we moeite nummer 5 van Scheldesport af te stoppen die aardig wat ballen raak schiet. De scores van onze kant komen voornamelijk van Jaap en aanvallend vallen we weer een beetje terug in oude gewoontes: te veel stil staan waardoor er weinig aanvallende dreiging is. We sluiten het kwart nog wel af met een minimale voorsprong: 64-66.

 

We beginnen het vierde kwart lekker met nog een driepunter van Jaap. Dan vallen we aanvallend echter compleet stil. Scheldesport weet wel het net te vinden waardoor onze voorsprong verandert in een groeiende achterstand. Pas in de laatste minuut weten Maurice er nog een driepunter in te gooien, waarmee we op slechts zes punten komen dit kwart. Scheldesport scoort er 18 waardoor we verliezen met 82-72.

 

Voor ons een onnodige nederlaag. Als we ook in de tweede helft en met name het vierde kwart scherp waren geweest hadden we deze wedstrijd kunnen winnen. Met name in de defense en rebound hebben we steken laten vallen en Scheldesport maakte daar goed gebruik van. Qua wedstrijdverloop lijkt deze wedstrijd op de wedstrijd vorig seizoen in Terneuzen. Toen stonden wij echter de hele wedstrijd achter en wonnen we door een sterk vierde kwart, nu was het precies andersom.

 

De wedstrijd die voor volgend weekend gepland stond gaat niet door omdat High Five zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Daarom mogen we op 16 februari pas weer thuis aantreden, tegen WBB Giants uit Bergen op Zoom.

 

De stats:

Jaap 29 punten (9 driepunters)

Ruben 14 punten (1 driepunter, 1/2 vrije worpen)

Maurice 9 punten (1 driepunter, 2/4 vrije worpen)

Ernst 7 punten (2 driepunters, 1/2 vrije worpen)

Stan 7 punten (1/2 vrije worpen)

Maikel 6 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: