Octopus U10 vs Vlijmscherp SVH U10

Vandaag moesten we vroeg ons bed uit om al om 09.15 uur in Vught om aan te treden tegen het plaatselijke Octopus. 

De 1e wedstrijd thuis hadden we na 6 moelilijke kwarten in de laatste 2 perioden de achterstand van 19-23 omgezet in een winst van 35-25.

 

Nu was echter Floris er niet bij die de laatste wedstrijd een heel langhe jongen super goed verdedigde. Maar we gaan het doen met de jongens die er wel zijn. We zijn eigenlijk iets te vroeg aanwezig en het U10 team gaat eerst maar even zaalvoetballen totdat de baskets omlaag zijn gedraaid en er echt warm gelopen kan gaan worden.

 

We hebben 8 spelers tot onze beschikking. Jasper, Thijs Sluiter, Talha, Bram, Adrie, Tim, Nathan en Walid.

We beginnen met Jasper die de hele lange jongen moest verdedigen maar tegen die lange was niet te verdedigen vandaag. Elke bal gaat naar hem en na kwart 1 scoort staat het 12-2. Thijs scoorde 1x en bij Octopus scoorde alleen die lange. De 2e periode spelen we goed over en zijn de Teams beter verdeeld. We winnen deze periode met 6-0 Thijs Nathan en Adrie weten allen het netje te vinden.  De 3e en 4e periode hebben we niets in te brengen, Die lange staat in de zone te verdedigen en niemand komt er doorheen. Alleen Jasper weet een verre driepunter te scoren maar verder staan we qua scores droog. Octopus echter heeft met de grote en sterke speler alle ballen en met rust heeft hij 29 van de 37 punten gescoord. Rust stand is 37-11.

In de rust vraag ik aan de scheids of ze erop willen letten dat de nr 4 echt man to man gaat verdedigen en niet inn de zone gaat verdedigen. Gelukkig gaat het de 2e helft iets beter maar we kunnen hierdoor niet winnen.

Na de rust gaat het lekker en scoren bram, Nathan en Thijs en verdedigend gaat het goed. En daarnaast worden er goede lange passes gegeven, de ballen gaan er nog niet in maar het aanbvallen gaat goed en we zien elkaar vaak vrijlopen.

De 6e periode krijgt Adrie de opdracht de nr 4 te verdedigen en Walid moet helpen, hoewel hij nog wel scoort waaronder een hele mooie bal onder de basket door verdedigd Adrie goed en gaat vooral Jasper aanvallend in de strijd voorop. Hij krijgt 2 vrije worpen en de volgende aanval zelfs een score met een bonus, deze periode scoort jasper 4 punten

Ook Tim is lekker bezig, nadat hij eerder al tussen 2 man door dribbelde en goed overpastewaardoor Thijs scoorde, pakte hij nu een steal op de lange jongen ging hij supersnel dribbelend naar de overkant waar hij helaas de vrije lay-up mis gooide.

De 7e periode scoren Talha, Thijs en wederom Nathan en winnen we met  6-0. De laatste periode verliezen we met 13-2. Jasper weet nog te scoren en verdedigend proberen we goed bij ons mannetje te blijven.

 We verliezen met 67-29. Het is jammer dat we Christopher, Floris, Jeroen en Nigel er niet bij hadden, Onze lange jongens warne vandaag allemaal afwezig, Jammer, ik denk dat als we hen erbij hadden gehad we die lange jongen beter hadden kunnen stoppen en het net als tijdens de thuiswedstrijd een echte wedstrijd was geworden. Hij scoort 49 van de 67 punten en dat was vandaag te veel.

 

Wij hebben zelf met 29 punten toch goed gedaan.

Scores zijn gemaakt door Jasper 9, Thijs 8, Nathan 6, Adri, Bram en Talha allen 2.

Volgende week spelen we op zondag 8 maart om 11.15uur spelen in den Bosch Tegen EBBC, Hopelijk dan wel compleet en dan een nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: