WBB Giants HS2 - Vlijmscherp SVH HS2

Op een prachtige zondag in maart mocht heren 2 van Vlijmscherp SVH richting Bergen op Zoom om aan te treden tegen het tweede team van WBB Giants. Thuis hadden we al eenvoudig gewonnen met zo’n 60 punten verschil. Uit de wandelgangen hadden we begrepen dat er inmiddels wel wat versterkingen aanwezig waren in het team van Giants. Toch gingen wij onderbezet maar vol goede moed de wedstrijd in. Ernst en Maurice waren afwezig en Nigel was er wel bij voor de support maar kon nog niet spelen. Gelukkig was Ruben bereid om mee te spelen. We starten de wedstrijd met Paul, Bart, Stan, Jaap en Cas.

 

Omdat we slechts met zes man waren was de boodschap duidelijk: bij vermoeidheid gedoseerd spelen in de aanval, maar nooit verslappen in de verdediging. Giants had inderdaad wat aanvullingen ten opzichte van de heenwedstrijd, wat ervaren spelers die de jonkies van Bergen op Zoom wat op sleeptouw kunnen nemen. We beginnen de wedstrijd goed. Giants weet zowaar nog op een 4-2 voorsprong te komen, maar dan lopen wij snel uit, met name door vele makkelijke scores van Stan, waar Giants absoluut geen vat op kan krijgen. Na 5 minuten staat er al een voorsprong van 4-14 op het bord en gaan wij tevreden de eerste time-out in. Naast scores van Stan weten ook Paul en Jaap hun punten te maken dit kwart en na het eerste kwart staan we voor met 28-12.

 

In het tweede kwart zetten we de lijn uit het eerste kwart door. Jaap begint met een driepunter en vervolgens zoeken we met name Paul en Ruben en die weten beide hun punten te maken. Ruben probeert te dunken maar wordt met een fout afgestopt. De mannen van Giants beginnen wat te mopperen tegen de scheidsrechters. De scheidsrechters, die overigens een prima pot floten, zijn hier niet van onder de indruk, maar op de een of andere manier zorgt dit wel voor een boost bij Giants en ze weten er zowaar wat meer punten in te gooien, terwijl onze productie wat stilvalt. De rust komt op een juist moment bij een stand van 37-48 in ons voordeel.

 

Het doel in het derde kwart is simpel: de defense weer wat strakker aantrekken en aanvallend met een hoger baltempo spelen om de vrije man te zoeken. Met name verdedigend wordt dit uitstekend uitgevoerd. Giants komt niet tot fatsoenlijke aanvallen, terwijl wij een aantal keer simpel kunnen scoren. Ons schotpercentage was nog wat aan de lage kant, anders waren we dit kwart nog veel verder uitgelopen. Giants weet pas in de laatste minuut van het kwart te scoren, terwijl met name Ruben, Paul en een erg sterk spelende Cas hun ballen erin weten te gooien. Stand na het derde kwart is 42-67 in ons voordeel en daarmee is de winst zo goed als binnen.

 

We zetten de lijn uit het derde kwart door in het vierde kwart. Paul en Stan staan inmiddels op vier fouten, dus verdedigend zijn beide heren wat voorzichtiger. Dit leidt echter niet tot veel scores van de thuisploeg. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd zien we met nog zo’n vijf minuten te spelen. Ruben gaat voor de drive over de baseline vanaf de linkerkant. Waar we allemaal een lay-up verwachten met rechts heeft Ruben andere plannen en dunkt de bal snoeihard in traffic af. Verder is het vierde kwart vooral voor de statistieken. Eindstand van de wedstrijd is 52-82 in ons voordeel, en zowaar onze eerste winning streak van het seizoen.

 

Een goede wedstrijd van onze kant, zeker in de tweede helft, waarin we verdedigend erg goed stonden. Giants wist in de tweede helft slechts 15 punten te maken. In de derde helft waren de Giants nergens te bekennen dus dat werd ook een easy win voor ons. Om onze trip smakelijk af te sluiten besloten we nog om met zijn allen romantisch te gaan dineren bij de gouden bogen naast de sporthal. Gelukkig konden we hier ook nog een highlight noteren van Paul, omdat we even onze sporttassen in de auto gingen leggen. Op het veldje voor de deur stond een dame een balletje te gooien. Paul ging de weddenschap met Ruben voor een hamburger aan dat hij haar wel even af zou blokken. Uiteraard lukte dit maar het leidde wel tot een hilarisch geheel. Na een vette hap bij de Mac gingen we tevreden richting Vlijmen en kunnen we ons opmaken voor onze volgende wedstrijd, a.s. zaterdag thuis tegen Waldric.

 

De stats:

Paul 25 punten (5/8 vrije worpen), 4 fouten

Ruben 17 punten (1/5 vrije worpen), 1 fout

Jaap 17 punten (5 driepunters), 1 fout

Stan 16 punten (2/5 vrije worpen), 4 fouten

Cas 7 punten (1 driepunter, 2/4 vrije worpen), 0 fouten

Bart 0 punten, veel rebounds, 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: