Biks Shots JU18 - Vlijmscherp SVH JU18

Zondag 26 april stond voor de u18 van vlijmscherp SVH de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning. We moesten naar Biks Shots in Hilvarenbeek, de wedstrijd was om 10:00. Met zeven man sterk konden we iets aan de laten kant vertrekken. Robert was echter te laat maar hij sprinten vanaf huis naar die Heygrave, om te voorkomen dat we te laat waren. Thom was ook weer van de partij naar enkele weken van blessureleed aan zijn pols. 

Na omgekleed te zijn en ingespeeld te hebben begonnen we de wedstrijd met: Robert, Dylan, Vincent, Lars en Bas.

We begonnen scherp aan het 1e kwart. We hadden de tip en Bas opende de score. Dylan liet daarna zien dat hij een degelijke driver is met een score+ een bonus. Na vier minuten wist de  thuisploeg pas het netje te vinden en stond het inmiddels al 2-13. Doordat we met 7 waren konden we lekker wisselen en konden we Bart en Thom inbrengen. Daardoor konden Dylan en Bas hun rust pakken. Thom en Bart lieten zich gelijk gelden met ieder een score. Op het einde van het kwart deed onze Lars nog eens voor hoe je een goede center move doet. De stand na het eerste kwart is dan 10-23

Het tweede kwart laten de centers van vlijmen zich weer zien. Bart maakte veel van zijn punten en Bas loopt een paar goede breaks. Verdedigend staan we echter minder te spelen. We maken erg veel fouten waardoor Bart en Lars ieder vier fouten hebben. Maar de tegenstander weet er niet slim mee om te gaan. Ze scoren veels te weinig uit de vele vrije worpen. Hierdoor is het met de rust 17-43.

In de rust hamert Marco erop dat de forwards meer rebounds moeten pakken. Omdat daar veel kansen liggen.

Vincent en Thom pakken dit erg goed op waardoor zij veel gaan scoren. Ze gaan ook energieker verdedigen waardoor er veel ballen gepakt worden en we uitlopen naar de 73 punten. Robert heeft dit kwart ook veel punten gemaakt. Door het strakke verdedigen kon hij veel breaks lopen. Door de goede verdediging scoort Biks shots maar twee punten met een vreemde toverworp. Opmerkelijk was dat Bas hun beste speler 100% clean blokte maar toch een fout kreeg. De vrije worpen werden echter niet benut door de tegenstander. De stand naar drie kwarten: 19-73

De wedstrijd was in het vierde kwart al gespeeld maar wij wilde nog graag de honderd halen. We verdedigde nog steeds fel maar daardoor liep Bart wel tegen zijn vijfde fout aan. Dit baatte Vincent en Bas niet zij pakte dit kwart samen nog vele punten. Waardoor we met nog 2 minuten te spelen 25-91 staan. Op het einde zetten we nog een fullcourt-press neer waar Thom nog een goed jumpshot uit pakte. Zo zetten hij de eindstand op het bord: 26-94.

Captain Robert wilde er nog graag een vijfde kwart aan plakken. En zo belanden we bij de grote gele M in Udenhout. Bart was ondertussen al afgehaakt door zijn 5 fouten en ging met zijn moeder naar huis. In het vijfde kwart wist Lars nog wel een steal te pakken op de Sprite van Bas maar met een turnover kwam hij toch terug bij zijn eigenaar.

We waren erg tevreden na deze overwinning. We hebben het seizoen in stijl afkunnen sluiten.  Zo hebben we er toch een mooi seizoen van gemaakt na de vele tegenvallers met geblesseerde. We hopen dan maar ook dat we Niels en Willem weer binnen de kortste keren op het veld zien staan.

 

De stats:

Vincent: 14 punten waarvan 12 in de tweede helft, vrije worpen 0/0 en 1 fout.

Dylan: 11 punten, vrije worpen 1/1 en 0 fouten.

Robert: 16 punten, vrije worpen 2/6 en 3 fouten.

Thom: 6 punten waarvan de laatste van het seizoen, vrije worpen 0/0 en 4 fouten.

Bas: 35 punten, vrije worpen 1/2 en 3 fouten

Bart: 10 punten, vrije worpen 0/2, 5 fouten en geen vijfde kwart.

Lars: 2 punten, vrije worpen 0/6, 4 fouten en MVP van het vijfde kwart.

 Marco: 0 time-outs en had 1 euroknaller gescoord in het vijfde kwart.

U18


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: bas van Bladel

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: