Vlijmscherp SVH U10 vs. The Black Eagles U10

 

Zondag middag 19 april was het dan zover, De laatste wedstrijd van het seizoen en we moesten het opnemen tegen het enige meisjes U10 van Nederland. Op zich ook een knappe prestatie om een compleet meisjes team op de been te kunnen brengen.

 

We hebben 12 spelers tot onze beschikking, Thijs en Tim hadden een weekendje weg met de scouting gehad en konden daardoor niet meedoen, Daarnaast had Lonneke ook afgemeld. Dit betekende dat Mattiz als 12 e man kon meedoen.

Nadat de warming up grotendeels door Michel is gedaan kunnen we na een speech gaan beginnen, alle kinderen zitten op de bank en luisteren aandachtig naar de coach.

 

Ik leg uit dat we met 12 man zijn dus iedereen speelt maar 3 of 4 periodes en moedig ze aan de bal goed over te passen en hamer erop dat de verdeigigng belangrijker is dan de aanval. Probeer de tegenpartij niet te laten scoren en zelf goed op de break simpele layups scoren dat is de opdracht.

 

We beginnen nadat Jasper de tip heeft gewonnen sterk. Jeroen scoort de eerste bal en direct daarna scoort Floris zijn eerste bal terwijl Nathan deze periode al 2x scoort. In de laatste minuut van de periode scoort Jeroen nogmaals waardoor we 10 punten scoren en Black Eagles scoort maar 2x waardoor we met 10-4 voorstaan. De 2e periode gooien een paar simpele ballen weg en weet alleen Christopher te scoren. We verliezen met 2-6 deze periode. Vol goede moet gaan we dan de 3e periode in. Nathan en Pepijn scoren beide maar omdat nr. 12 van de tegenstander 3x scoort verliezen we ook het 3e kwart, nu met 4-6.  Het 4e kwart dan er wordt weinig gescoord tot de laatste minuut voor de rust blijft dezelfde stand op het bord staan maar dan soort black Eagles 2x maar gelukkig scoort Christopher nog net voor tijd waardoor we met een kleine achterstand van 19-21 de pauze in gaan.

 

Wat wel opvalt is dat de meisjes van Black Eagles iets feller zijn, ze pakken de bal uit de handen hoewel dat volgens de nieuwe regels niet meer mag.

Dan de 2e helft, We komen niet scherp uit de startblokken, Nathan kunnen ze niet bijhouden met zijn snelheid en scoort hij snel, daarna gooit The Black Eagles er 3 ballen in en staan we verder achter, 21-27. De 6e periode dan, Jasper staat erin en dat is aanvallend te merken hij scoort 3x ook wordt er goed verdedigd, als Pepijn dan ook nog een driepunter scoort staan wij op 30 punten en Black Eagles heeft 33 punten, het is mega spannende wedstrijd en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De een na laatste periode wordt er weer door beide teams goed verdedigd maar gelukkig kan Christopher op de break 2 lay-ups lopen. Ook black Eagles scoort 1x en de stand is 34-35 in het voordeel van Rosmalen.

Het verzoek om de bal niet uit de handen te pakken wordt door de spelers en de coach niet gehonoreerd daarom spreek ik met het team af dat er gewoon verdedigd mag worden net als vorig jaar. Dat is niet tegen dovemans oren gezegd en hoewel The Black Eagles de 1e score maakt komen wij daarna een aantal keer goed door. Floris scoort na een steal een hele belangrijke lay-up en omdat Nathan in de laatste minuut ook 2x scoort winnen we deze wedstrijd met 40-37.

De winst wordt door de spelers op het veld en op de bank gevierd alsof we bij PSV speelden en we zojuist landskampioen zijn geworden. Het team is erg blij en we hebben uiteindelijk 3 wedstrijden gewonnen. Misschien als we wat vaker compleet waren geweest en wat meer geluk hadden gehad zouden we nog meer wedstrijden hebben kunnen winnen.

 

De Kampioen in onze klasse is Waalwijk, daar hadden we de 1e wedstrijd met 31-33 van verloren.  Nu gaan we in voorbereiding voor het All Star Event wat op 9 mei in Vlijmen wordt gehouden en daarna gaan we veel partijtje doen en lekker het seizoen uit basketballen

 

 

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: