BC Vossenberg HS1 - Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht op zaterdag 21 maart 2015 richting Oudenbosch om aan te treden tegen de heren 1 van Vossenberg. Maurice miste de vierde van de twee wedstrijden die hij zou missen. Na zijn cursus Spaans mag hij de cursus tot 10 tellen nog even volgen voordat iemand deze jongen een baan geeft. Cas was helaas geblesseerd aan zijn schouder en kon niet spelen. Dus vertrokken we met 6 fitte spelers. Stan was vandaag slechts 3 minuten te laat dus dat viel niet tegen. Vol goede moed reden wij over de A59. Tot onze verbazing stond er bij Waalwijk ineens aangegeven dat we niet verder konden over de snelweg omdat deze tot knooppunt Hooipolder dicht was. Ons grote avontuur was begonnen… Dan maar een stukje over de midden-Brabantweg en dan over de dijk richting Sprang-Capelle. Tot dan ging het nog goed. Daarna was het keuzes maken. Alsof Gerard Kemkers langs de baan stond stuurde Jaap als een ware Sven Kramer zijn witte bolide richting een prachtige nieuwe brede dijkweg. Paul volgde op korte afstand. Het was er lekker rustig dus gasgeven ging prima. Misschien was het wel iets te rustig op deze weg… want na een paar kilometer konden we niet meer verder. De weg stond niet op de navigatie aangegeven en meteen was duidelijk waarom; de rest van de route moest nog aangelegd worden. Dus keren we vrolijk de auto’s en rijden we een stukje terug. Paul pakte een mooie sluiproute langs de dijk in plaats van op de dijk. Gelukkig kwam hij ook op een doodlopend stuk uit, dus werden de off-road skills van zijn Skoda nog even getest en goedgekeurd. Na diverse prachtige landweggetjes kwamen we uiteindelijk uit in Raamsdonksveer, waar we gelukkig wel de A59 weer op konden. De navigatie gaf inmiddels een E.T.A. aan van 14.42. De wedstrijd start om 14.45, dus geen probleem.

 

Na wat extra gas gegeven te hebben kwamen we om 14.38 aan bij de schaatsbaan in Oudenbosch. De condities waren erg goed vandaag, wellicht zat er wel een baanrecord in vandaag, of misschien zelfs een wereldrecord voor een laaglandbaan! Er werd ons een korte warming-up gegund en daarna gingen we van start met in de basis Paul, Bart, Stan, Jaap en Ernst. Onze defense staat goed en de thuisploeg komt moeilijk tot scoren. Na 3 minuten weet Vossenberg eindelijk het net te vinden en dan staat er een score van maar liefst 2-4 op het bord! Dan raakt de thuisploeg echter wat meer op stoom en na het eerste kwart is de stand 20-12.

 

In het tweede kwart geven wij Vossenberg wat extra balbezit dankzij onze vele turnovers. De ene loop / schaats bal na de andere wordt gemaakt, de een nog mooier dan de andere. Vossenberg loopt uit naar een voorsprong van 12 punten. Bij de stand van 42-26 vinden wij het wel even voldoende en besluiten we dat we maar eens terug in de wedstrijd moeten komen. Dat lukt dankzij scorend werk van Paul, Stan en Bart en we gaan rusten bij een stand van 42-40.

 

Na de dweilpauze gaan we vrolijk verder. We laten Vossenberg eerst maar eens een paar keer scoren om die jongens wat vertrouwen te geven. De thuisploeg is solidair en laat Paul, Stan en Jaap ook wat ballen maken waarmee het kwart eindigt met een stand van 54-53. We zijn dus maar liefst 50% van onze achterstand ingelopen.

 

In het vierde kwart blijft het gelijk op gaan. In de achtste minuut heeft Vossenberg een klein gaat bij de stand 71-64. De Bartman geeft zich echter niet zomaar gewonnen en gooit er nog even wat punten in. Wij gaan fouten maken om de klok te stoppen. De immense druk wordt enkele spelers fataal en er worden vele vrije worpen misgegooid. Met nog een seconde of 10 op de klok hebben wij balbezit bij een stand van 73-70. Ernst komt erin om ff een lekkere driepunter bij Greg in z’n potje te gooien. Helaas is de uitvoering in de praktijk wat minder goed. De thuisploeg zorgt ervoor dat de bal niet bij Jaap in handen komt en tot een fatsoenlijk schot komen we helaas niet. Met een geforceerd schot wat mis gaat eindigen we de wedstrijd bij 73-70 in Vossenberg’s voordeel.

 

Na afloop kwamen de scheidsrechters nog vragen hoe wij het toch steeds voor elkaar kregen om terug te komen. Blijkbaar zijn wij enorme schaatstalenten op de gladde vloer in Oudenbosch. De heren in het grijs floten overigens een uitstekende wedstrijd! Nadat we de beide heren van High Five succes hadden gewenst voor het inmiddels binnengehaalde kampioenschap, was het tijd om een lekker biertje te drinken. Ondanks de nederlaag hielden we toch een goed gevoel over aan de wedstrijd. Lekker gespeeld met zijn allen in een leuke en sportieve wedstrijd. Op de weg terug hoefden we niet meer de toerist uit te hangen en konden we rechtstreeks richting Vlijmen.

 

De stats:

Paul 22 punten (6/10 vrije worpen), 3 fouten

Jaap 16 punten (4 driepunters), 4 fouten

Stan 15 punten (1/5 vrije worpen), 3 fouten

Nigel 8 punten, 3 fouten

Bart 7 punten (1/4 vrije worpen), 4 fouten

Ernst 2 punten, 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: