Vlijmscherp SVH MU16 - BC Langstraat Shooters MU16

Onze vierde competitiewedstrijd en weer een met een bijzonder verhaal. Omdat Sydney met de dames naar Vlissingen was en misschien niet op tijd terug kon zijn, Aniek van de Meijden tot 7 uur moest werken en we niet zeker konden zijn of alle zieken en geblesseerden weer op tijd fit zouden zijn werd het weer puzzelen met het team. Voor de zekerheid had Bente haar schoenen meegenomen zodat we in ieder geval met 5 speelsters aan de wedstrijd zouden kunnen beginnen.

 

Tijdens de warming-up kwamen gelukkig de dames uit Vlissingen net op tijd om aan de start te staan zodat we uiteindelijk toch nog met voldoende speelsters waren om te beginnen.

 

Voor het eerst speelden we tegen een team dat ook in een zone verdedigde en dat was voor ons zeker niet gemakkelijk hoewel we zelf al enkele seizoenen vrijwel niet anders doen. Het was echt zoeken voor ons maar ook waalwijk had de grootste moeite onze verdediging te verslaan. 1e kwart 6-8.

 

In het tweede kwart speelden wij iets agressiever op de bal en werd er diverse keren gescoord uit balverlies van onze tegenstanders. Verdedigend werden we geholpen door de ervaring van Bente en hierdoor wonnen we dit kwart met 12-6.

 

Na rust begon de vermoeidheid bij Felice en Sydney mee te spelen en werd er iets minder vlot gecombineerd en gescoord. Ook bij Waalwijk vielen de ballen niet echt zodat dit kwart eindigde in 4 tegen 5.

 

Slechts 3 punten verschil bij aanvang van het vierde kwart dus het werd nog spannend. De scores wisselden elkaar af totdat er door wat gemiste kansen aan onze kant plotseling wat meer ballen invielen voor Waalwijk. Met minder dan 30 seconden op de klok was het 29-29. Gelukkig viel bij ons de bal in het netje en probeerde Waalwijk in een alles of niets poging nog gelijk te komen maar werd er balverlies geleden. Hierdoor konden wij de tijd vol spelen en wederom een overwinning bijschrijven.

 

Het was een bijzonder sportieve wedstrijd waarbij de voorzitter van Waalwijk zelfs de honneurs waarnam aan de jurytafel. Hiervoor onze dank.

 

Scores: Anna 2, Aniek Hendriks 10, Madelief 0, Sydney 8, Shannon 3, Ymke 0, Felice 6, Bente 2, Aniek van de Meijden 0.

 

Groeten, Lauri en Ronald.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: LR

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: