Vlijmscherp VSH U10 vs Virtus U10

Afgelopen zaterdagmiddag mochten de jongste spelers van de club team U10 aantreden tegen het Virtus uit Werkendam.

 

Pepijn en Lonneke konden voor de 1e keer meedoen maar door een miscommunicatie waren ze helaas niet aanwezig. Wel hadden we Thijs Beens en Christoper al uitgeleend aan de U12 en Thijs Sluiter had nog last van zijn enkel dus die mistte we ook. Maar met 10man nog ruim voldoende spelers, zeker in vergelijking met de wedtsrijd van een week eerder toen we er met moeite 5 hadden.

 

We winnen de tip en de eerste bal wordt direct gescoord door Jasper. Maar daarna was het snel gedaan met de scores. Virtus is sterker, actiever na de basket toe en gooien meer raak. Daarna zijn ze ook aggressiever en slaan ze meerdere keren de bal uit de handen van onze spelers. iets wat niet is toegestaan bij de U10

In het 2e kwart wordt het 4-3 omdat Nathan een verre 3-punter scoort en het team goed heeft verdedigd.

Stand is dan 10-5, maar in het 3e kwart komt Virtus echt op stoom en hoewel Jeroen nog weet te scoren staan we op het einde van dit kwart wel met 7-24 achter. Het 4e kwart gaat dan weer super goed. Nigel scoort Floris scoort 2 vrije worpen en een velddoelpunt en we winnen dit kwart met 6 2 en gaan daardoor rusten met een stand van 13-26.

 

De 2e helft begint dan na het warm lopen maar we verdedigen wederom niet zo best, we lopen niet mee terug en laten de tegenstanders veel makkelijke lay-ups lopen. Hierdoor lopen we achter de feiten aan, We doen aanvallend nog wel ons best mat alleen Jeroen weet nog te scoren. Daarnaast schieten Jasper en Floris wel beide 2 vrije worpen erin. We winnen ook het laatste kwart met 6-2 en zo winnen we het 4e en 8e kwart maar dat is niet voldoende voor de wedstrijd.

we verliezen uiteindelijk met 25-58 mar wederom staan er weer kinderen op in de aanval en verdedigen die het wel opikken, bij hun mannetje blijven en goed leren verdedigen.

Komende 2 weken hard trainen zodat we op 28 maart als we om 1200 uur weer tegen Virtus moeten spelen er wel voor klaar zijn en wellicht met de punten naar huis toe kunnen gaan.

 

Eindstand was 25-58

Scores zijn gemaakt door: Floris 8, Nathan 7, Jasper 4, Jeroen 4, Nigel 2


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: