EBBC vs VlijmscherpSVH U10

 

Zaterdagmiddag stuurde ik een Groepsapp naar de U10 dat we de volgende morgen om 10.45 in de schutskamp moesten spelen tegen het plaatselijke EBBC. Ik had vooraf 2 afmeldingen gekregen van Tim en Adri. Wat er daarna gebeurde was dat mijn telefoon bijna ontplofte vanwege de afmeldingen.

 

Walid bijles, Floris enkel, Jeroen Snorkeldiploma, Nigel last van zijn pols, Ook Storm was ziek en Yanniek en Thijs Beens konden ook niet, en zo gebeurde het dat we nog maar 5 spelers over hadden en besloot ik in al mijn wijsheid dat Mattiz deze zondagochtend zijn debuut mocht gaan maken in het U 10 team. We beginnen dus met slechts 6 man de wedstrijd

 

We beginnen met Bram, Thijs, Nathan, Talha en Jasper. Mattiz mag op de bank beginnen.

 

De 1e periode gaat nog wel, we zijn fris en verdedigen redelijk goed maar toch staat er na de 1e periode 6-0 op het bord.

De 2e periode zit Talha op de bank en we beginnen gelijk door goed overspel met een score van Jasper en maken er 6-2 van maar dan een ongelukkige valpartij waar Thijs het slachtoffer van lijkt te zijn. Hij gaat door zijn enkel heen en kan niet meer lopen en na 1 ½ minuut kan hij niet meer verder spelen en zijn we echt nog maar met 5 man. Iedereen moet de rest van de perioden spelen terwijl Thijs met een ijszak tegen zijn enkel op de bank naast mij het team aanmoedigt.

Echter we zijn door dit voorval wel dusdanig van ons stuk dat we ineens alle ballen om onze oren krijgen gelukkig weet Nathan de laatste score van deze periode nog te maken en gooit er goed een verre driepunter in. De stand na deze periode is  24-5.

Ook de 3e periode doen we het goed en krijgen we aanvallen kansen en kunnen de Bosschenaren ons alleen met fouten afstoppen. Zo krijgen Bram en Jasper ieder 2 vrije worden en helaas gaat er van deze 4 maar een erin. Gelukkig weet ook Nathan deze periode te scoren en daardoor staat het 32-8. Ik zie wel dat we langzaam aan moe beginnen te worden en EBBC gaat nu ook vanaf de middellijn verdedigen. Ruststand is 40-10.

 

De 2e helft dan, Bram eet even een banaan en moet nar de WC en juist als we willen beginnen moet Mattiz ook nog naar de WC dat betekend dus dat de 2e helft iets later gaat beginnen. Als Mattiz terug is nog even een peptalk en ik geef aan dat verdedigen erg belangrijk is, nog belangrijker als scoren. We verdedigen vaak direct het mannetje in plaats van terug te lopen. Daardoor kunnen ze makkelijke lay-ups lopen en deze gooien ze er veelvuldig in. In de 7e periode valt Talha boven op een jongen van EBBC en heeft een schaafwond aan zijn arn en wil wisselen maar er zijn geen wissels meer dus gaat hij gewoon door deze bikkel, Als even daarna Bram een bal hard op zijn wang krijgt het zelfde verhaal. Ook hij kan natuurlijk niet wisselen en gaat ook  als een echte bikkel gewoon door. Nathan scoort nog een driepunter en Mattiz gaat zich ook met het spel bemoeien en de 1e keer dat hij naar de basket ging gooide hij mis maar de 2e keer werd er een fout op hem gemaakt, 2 vrije worpen. Zou het zo zijn dat hij bij zijn debuut gelijk gaat scoren, nee helaas beide vrije worpen gaan mis en een 65-15 stand na 6 perioden is het gevolg.

 

De 7e en 8e periode is de pijp bij de jongens helemaal leeg. We verdedigen redelijk maar kunnen aanvallen geen vuist maken en verliezen deze wedstrijd met 75-15. Toch ben ik super trots op deze jongens, met 5 man een hele wedstrijd spelen.

 

Ik hoop wel dat er bij de volgende wedstrijd komende zaterdag om 17.00 uur meer als 5 spelers zijn zodat we als we tegen Virtus moeten spelen meer tegenstand kunnen bieden en wel wissels hebben.

 

Scores zijn gemaakt door Nathan 10 punten, Jasper 5 punten

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: ps

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: