Vlijmscherp U12 1 vs. Octopus U12 1

Zaterdag middag 13 februari mochten de talenten van U12 aantreden tegen het sterk geachte Octopus. Vooraf was er een klein probleem omdat Richard de vaste coach zelf moest spelen in Barendrecht en Michel nog op vakantie was. Daardoor was Paul gevraagd om dit team deze middag te coachen. Bram was er vandaag niet die was nog op vakantie verder waren we met 8 man compleet.

 

De vorige wedstrijd was tijdig klaar, we konden goed inlopen en de tegenpartij had maar 6 man, Daar kwam net voor het begin nog 1 speler bij, ook bij Octopus was de vaste coach niet aanwezig. In de1e competitiehelft was er tegen Octopus 1x gewonnen en 1x verloren, het zou dus zomaar een spannende en moeilijke wedstrijd kunnen worden zo was ik gewaarschuwd door Richard.

 

Dan de wedstrijd, de jump was voor hen maar de springer pakte de bal direct vast waardoor wij zijkant uit kregen. De bal ging snel naar Pepijn en binnnen 10 seconden was de 1e driepunter een feit.

Al snel scoorde ook Yanniek, Thomas en Aron zelfs 2x. waardoor we met 11-0 voorstonden, in de laatste minuut scoorde Octopus nog 2x en was de kwart stand 11-4.  Dan de 2e periode. Weer was Pepijn scorend belangrijk met een 3 punter en en gewone score  maar ook Storm Melle en Thijs scoren simpel. Score 27-9 en ik zie nu al aankomen dat de wedstrijd punten mee naar vlijmen gaan. Ik ben niet erg onder de indruk van dit Vught.

 

De opdracht die ik ze voor de wedstrijd had meegegeven was: goed terug verdedigen, hand in de passlijn en de simpele scores en lay-ups gewoon afmaken dan komt het goed. En mijn opdrachten werden goed uitgevoerd. Ik had in de 1e periode nog niet aangegeven wie de 1,2,3,4,5 zouden zijn maar Yanniek regelde het in het veld alsnog net als hij bepaalde wie er wie ging verdedigen.

De 3e periode was de lastigste van deze wedstrijd maar die we toch met 8-6 gewonnen hebben. Er werd even wat slapper verdedigd en gelijk scoort de tegenstander. Gelukkig staat Melle in het veld die krijgt een paar leuke passes van Yanniek  en Aron en kan daardoor makkelijk 3x onder het bord scoren. Stand 35-17.

De laatste periode voor rust beginnen we minder, laten ze een keer scoren en Jeroen die goed verdedigd maakt een fout op een doelende speler waardoor ze vrije worpen krijgen, Gelukkig gaat er maar 1 in. Maar na 1 minuut staat het wel 37-20. Maar dan gaat echt de turbo erop en wordt er goed in de passlijn verdedigd en scoren we veel simpele ballen. Doordat als we de bal afpakken we snel en goed de bal naar de voorste man gooien kan die dan de simpele ballen erin gooien. We scoren deze periode 18 punten, en we gaan comfortabel rusten met een stand van 53-20.

 

In de rust lopen we nog wat linkse layups en daarna wil ik dat ze 10 schoten achter elkaar erin gooien. De eerste keer komen ze tot 9 stuks maar de volgende keer halen ze het makkelijk en gooien ze er 14 achter elkaar in. We mogen ons dan weer klaarmaken voor de 2e helft.

 

Doorpakken geef ik aan, niet verzwakken en dat gebeurd dan ook niet. Met kwartstanden van 8-0, 8-4  en 13-6 wordt het 86-30 met nog een periode te gaan. De guards van de tegenpartij worden op hun slechte hand gestuurd en daardoor verliezen ze veelvuldig de bal wat voor ons weer een simpele score oplevert.


Met 86 punten op het scorebord krijgen ze dan in de gaten dat de 100 punten realiseerbaar is. 100 punten wordt de doelstelling en ze gaan er dan ook  voor. Yanniek, Storm en Thijs zorgen er binnen 2 minuten voor dat het 98-30 wordt maar Vught vertraagt heel erg en omdat wij pas op de middellijn mogen verdedigen is dat wel slim. Uiteindelijk pakt Melle een steal en Melle begint te dribbelen en gooit aan de overkant het 100e punt erin. De ontlading is groot als dit bereikt wordt. De laatste minuut uitspelen en het is Thijs die de laatste score en daarmee 102-30 op het bord zet.

 

Ik heb de meeste van deze jongens vorig jaar of 2 jaar geleden als U10 speler ook gecoacht en ik kan zeggen dat ze allemaal heel goed vooruit zijn gegaan. Met dit team zie ik over een jaar of 7-8 de toekomst voor de heren 1 rooskleurig tegemoet.

 

Scores, Storm 38, Melle 20, Pepijn 14, Aron 10, Thijs, Thomas en Yanniek allen 6 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: