Vlijmscherp SVH U10 vs Waldric

Afgelopen zaterdag mocht het U10 aantreden tegen Waldric uit Woudrichem. Om 16.30 was iedereen aanwezig en zo was er voldoende tijd om in te lopen. De uitwedstrijd was enkele weken eerder gewonnen met 7-81 dus de verwachting was dat het vandaag weer zo simpel zou gaan. Bij 100 punten was er Ranja en chips in het vooruitzicht gesteld

 

De 1e periode gaat het ook makkelijk en is het mede dankzij goede scores van Nathan en Siebe al 11-0, de 2e periode is het 15-0 door een score van Lonneke en Berend. Er wordt goed overgepast naar de vrije man ook de 3e periode gaat lekker en winnen we met 8-0. In de 4e periode scoort dan Waldric ook voor de 1e keer en we gaan rusten met een stand van 29-4.

 

Na de pauze gaan we dan beginnen aan de 2e helft maar het team gelooft het wel en waar ze aanvallend nog wel goed overpassen en weten te scoren laten ze vaak wel hun mannetje vrij staan in de verdediging. Toch gaat het in de 5e periode met 6-0 nog goed, Berend scoort 2x en ook Amir weet te scoren. Gelukkig weet Waldric niet te scoren maar ze hebben zeker wel kansen gehad. Dan is, lijkt het, de pijp leeg en we verliezen door enkele breaks  van de tegenstande dit kwart met 2-6. We zijn te laat terug onder de basket en pakken niet goed de rebound waardoor ze veel 2e kansen krijgen. Nizar weet dit kwart namens Vlijmscherp SVH de eer te redden met een hele mooie score. Stand na 6 kwarten is 37-11. In Periode 7 geven we dan nog een keer vol gas en Nathan, Amir, Tim, Nizar en Berend staan in het veld. Ze verdedigen goed en spelen dusdanig goed over dat ze dit kwart alle 5 kunnen scoren. We winnen overtuigend met 10-0.

 

De laatste periode verliezen we met 5-7. Lonneke scoort een 2 punter en een 3 punter maar helaas omdat we het verdedigend niet goed doen, en in de aanval te lang door dribbelen waardoor we de bal soms verliezen en Waldric makkelijk scoort  is het zo dat de tegenstander deze periode wint. Het is niet de einduitslag wat ik vooraf gehoopt had.

De eindstand is 52-21, ik hoef geen chips te trakteren en al met al toch weer een overtuigende winst partij maar misschien ben ik als coach een beetje te verwend met zulke talentvolle en fanatieke spelers.

 

De scores zijn gemaakt door Nathan 13, Lonneke 11, Berend 8, Amir 8, Nizar 4, Siebe 4, Tim 2, Daan 2.

 

Komende zondag moeten we om 12.00uur tegen de ongeslagen koploper uit de competitie Ardito uit Zaltbommel spelen. Uit hebben we daar met 26-15 verloren maar dat was zonder Nathan en Mattiz en Thijs.  Zondag middag zijn we met 10 spelers helemaal compleet en kunnen we bewijzen en laten zien dat we veel beter kunnen dan dat we in september in Zaltbommel hebben laten zien.

 

 

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: