U10 oefent en wint tegen Barons

De eerste (oefen) wedstrijd van het seizoen voor het U10 team

 

Na een paar weken fanatiek trainen was het dan zover. We waren door Barons Basketbal uit Breda gevraagd om onderdeel van hun zg. Kick-off dag te zijn. We waren de eerste teams die deze dag mochten spelen en nadat we om 08.15 vertrokken liepen we omstreeks 0900uur omgekleed de zaal in. Voor vele kinderen een beetje onwennig een echte wedstrijd spelen.

Lonneke en Mattiz hadden vorig seizoen ieder 2 wedstrijden meegedaan, dus waren er al een beetje bekend mee. Voor Berend Nizar en Amir was het echt allemaal nieuw, ze hadden alleen nog maar op de training een partijtje gedaan maar nu was het echt.  Tim heeft al een jaar ervaring en Nathan was er vandaag niet bij maar gelukkig kon Jasper meedoen waardoor we toch met 7 man konden spelen.

Dan de wedstrijd, We beginnen goed en de tip van Lonneke wordt naar Mattiz getikt die gelijk een lay-up kan lopen en binnen 3 seconden is het 2-0.

Daarna wordt er niet meer gescoord in dit kwart, 2e kwart scoort Barons eerst maar daarna geeft Mattiz het goede voorbeeld met een  lay-up en driepunter. Als Berend ook 2x scoort en Jasper 2x dan is het 15-2 na de 2e periode.  3e kwart lopen we weer verder uit en wat de coach opvalt is dat ze echt heel goed verdedigen. De aanvallende ballen gaan er nog niet allemaal in maar we pakken veel ballen af en passen goed over. We gaan rusten met een 28-9 stand waarbij ook Tim een mooie lay-up scoort.

 

Alleen Amir en Nizar hebben nog niet gescoord, dat proberen ze allebei een paar keer maar deze wedstrijd  gaat de bal er nog niet in. Lonneke, Mattiz en Berend scoren allemaal nog een paar keer en we uiteindelijk winnen we onze wedstrijd makkelijk met 42-12. De 1e winst is binnen. De wedstrijd wordt in de Kantine afgesloten waar ze door Barons taart en ranja krijgen aangeboden, die ging er natuurlijk wel in.

Nu komende week goed en lekker fanatiek trainen en voorbereiden op de 1e competitie wedstrijd welke 19 september om 1700uur thuis in Die Heygrave gespeeld gaat worden. Octopus uit Vught is dan onze tegenstander. Dan moeten we laten zien dat we ook in de echte competitie kunnen winnen.

 

Scores: Mattiz 13, Lonneke 13, Jasper 8, Berend 6, Tim 2.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: