KAMPIOENEN

U10 1 kampioen

zaterdagmiddag moesten we tegen Waldic spelen, een heel belangrijke wedstrijd waardoor als we wonnen we kampioen zouden worden.

We beginnen gespannen en na een peptalk van `richard in de kleedkamer zijn we er helemaal klaar voor. De tegenpartij heeft een hele lange jongen en die kan ook nog redelijk goed basketballen. `darmee gaan we het moeilijk krijgen maar vol vertrouwen beginnen we de wedstrijd.

1e periode, de coaches hebben een tactische fout gemaakt want de dribbelaars storm, Aron en Rico zitten alle 3 op de bank. dus zodra ze uitgenomen hebben durft niemand echt de bal goed te dribbelen en die lange nummer 11 weet daar wel raad mee. Na 4 minuten is het 10-0 voor Waldric. Nog niks aan de hand de 2e periode gaat beginnen, we gooien echter lange en hoge ballen en de nummer 11 pakt iedere keer de bal af en scoort weer 3x maar gelukkig scoort Storm nu ook 2x waardoor we 16-4 achter staan na 2 periodes.

de 3e periode dan, wederom die nummer 1 die scoort en ook 6 van waldric scoort maar slechts 6 punten, we beginnen dus beter te verdedigen, Finn plakt op de nummer 11 en Rico helpt hem daarbij en zo weten we hem van de basket af te houden. en omdat wederom Storm op de break scoort staat het 22-6. de 4e periode is het zo dat de nummer 11 op de bank zit en we beginnen heel goed in de 1e minuut scoren Finn, Aron en Yanniek :) maar daarnavalt het aanvallend helemaal stil en weten we de bal niet meer in het netje te gooien, daar hebben we wel heel veel kansen voor gehad. maar goed we winnen deze periode met 6-0 en de rust stand is 22-12. Niks aan de hand.


in de rust allemaal even plassen, drinkflessen vullen en vol goede moed de 2e helft gaan beginnen.

We hebben afgesproken dat we alleen die 11 gaan verdedigen en de rest pas op de middelijn verdedigen. Die tactiek werkt super. Finn en Rico bliven bij die lange en Storm en Floris pakken de bal af en scoren een layup. Stand na 5 perioden 24-16. het is echt een wedstrijd. dan wederom die 11 die 2x scoort en 2 vrije worpen krijgt, gelukkig gooit hij deze mis maar wij weten helemaal niet te scoren en de stand 30-16. Het lijkt dus dat het kampioenschap vervlogen is en we deze wedstrijd gaan verliezen.

dan komt de 7e periode die lange zit op de bank en nu is het Storm TIME. Finn en Chivano pakken de bal af gooien hem goed over naar Storm en die maakt layup en schotjes en alles gaat erin. De lange die vandaag wel 20 schoten blokte was er deze periode niet en daardoor konden we wel goed doorkomen en Storm scoort maar liefst 10 punten en het is 30-26.

het kampioenschap zit er dus nog steeds in en we leggen de druk bij de tegenstander en we kunnen enkele keren de bal goed afpakken en enkele layups lopen, Rico scoort en wellicht daardoor gooit hij ook nog een 3 punter helemaal mis maar gelijk pakt hij de bal weer af van die lange en past de bal goed over.

We scoren nog 1x en met 1 minuut is het gelijk spel maar we zijn beter en proberen nog te winnen, helaas de laatste bal wil niet meer vallen en we eindigen met 30-30 gelijk.

We twijfelen even of we kampioen zijn maar op onderling resultaat zijn we dat we geworden ook als we 13 april verliezen.
nadat we de tegenstander en scheidsrechter hebben bedankt vieren we een feestje in de kleedkamer en zingen uit volle borst, KAMPIOENEN OLE OLE.

scores Storm 16, Yanniek en Aron 4, Rico, Floris en Finn 2


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: