JRC MU16-2 – Vlijmscherp SVH MU16

Vandaag speelden we opnieuw tegen JRC en we wisten vooraf dat we weer aan elkaar gewaagd zouden zijn. Zonder de zieke Aniek van der Mijden, dus met 7 speelsters  gingen we op pad naar Boxtel. Na een nerveus begin waarin we alleen in de eerste minuut scoorden, duurde het tot de 5e minuut tot we weer het netje konden vinden. In de tussentijd had JRC al 3x naar de vrije worp lijn gemogen.  We pakten met onze lengte wel veel rebounds, maar wisten die bijna niet in punten om te zetten. Eigenlijk wist alleen Sydney te scoren in het 1e kwart, met een stand 4-14 in ons voordeel.

Het gat van 10 punten hadden we nodig, omdat JRC zowel het 2e als het 3e kwart wist te winnen (12-10 en 14-10). Wel hadden in deze 2 kwarten een aantal andere speelsters ook weten te scoren. 1 minuut voor het einde van het 3e kwart lieten we JRC zelfs naast ons komen tot 30-30, met name door knullig balverlies en gemiste kansen aan onze kant. JRC begon, begrijpelijk,  wat agressiever te spelen, want ze zagen dat ze kansen kregen, en de scheidsrechters lieten dat ook toe. In plaats van direct te reageren met scores van onze kant, gingen we in het veld de discussie aan met de scheidsen. Dat haalde de concentratie een beetje weg, en minder focus komt ons spel nooit ten goede.

 

In het 4e kwart wisten we de wedstrijd goed uit te spelen, waardoor we de kleine voorsprong verder konden uitbouwen. JRC ging een zoneverdediging spelen, en voor ons was het ook tijd om op een 2-3 zone verdediging terug te vallen. Door een aantal snelle uitbraken, waarbij we ook goed samenspel toonden, konden we de wedstrijd definitief naar ons toe trekken. Genoeg om zelfs een 3-punter van JRC in de zoemer te incasseren. Toch nog een klein foutje aan het eind. Eindstand 39-46.

 

De scores: Sydney 30, Aniek 6, Madelief en Jorien  4, en Shannon 2 punten. 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: