JRC HS2 – Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht op zondag 31 januari 2016 voor het eerst dit seizoen aantreden tegen het tweede team van JRC. Op de ranglijst ontlopen we elkaar niet veel dus we hadden ons ingesteld op een lastige wedstrijd, zeker gezien onze bezetting. Michiel, Bart en Stan waren vanwege blessures nog afwezig. Onze U20 had tegelijkertijd een wedstrijd dus konden we ook geen beroep doen op Robert en Bas. Farid leek ook niet mee te kunnen doen, maar die stapte gelukkig nog de sporthal binnen. Maurice was er ook weer bij na een half jaar in India gezeten te hebben. Met maar liefst één training in de benen moest dat helemaal goedkomen. We starten de wedstrijd met Paul, Rob, Ernst, Jaap en Cas.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd. De bal wordt in de aanval goed rondgespeeld en JRC heeft geen antwoord op Paul die de eerste 6 punten voor zijn rekening neemt. Na wat aanpassingen probeert JRC Paul uit te schakelen door te collapsen en te dubbelteamen onderin. Dit levert echter meer ruimte op van buitenaf en Jaap profiteert hier van door en kort na elkaar twee driepunters in te gooien. JRC stelt daar echter twee driepunters tegenover en dat is voor ons aanleiding om een time-out te nemen. Aanvallend blijven we de open man zoeken door de bal goed rond te laten gaan en verdedigend staan we redelijk stabiel. Stand na het eerste kwart is 16-21 in ons voordeel.

 

JRC probeert terug in de wedstrijd te komen door een full-court press neer te zetten. Dit levert voor ons niet al te veel problemen op. We blijven goed team basketball spelen en dat is terug te zien in het scoreverloop: dit kwart scores van Jaap, Maurice, Paul, Ernst, Rob en Farid. Verdedigend spelen we erg sterk en JRC heeft moeite om tot scoren te komen: slechts twee veldscores dit kwart. De overige 8 punten komen uit vrije worpen, die wel tegen een hoog percentage afgewerkt worden. Farid loopt in het tweede kwart helaas al wel tegen zijn vierde fout aan, dus we moeten oppassen. Stand bij rust is 28-45.

 

Ondanks onze ruime voorsprong zijn we ons goed bewust dat de buit nog lang niet binnen is. JRC trekt de defense nog wat aan in het derde kwart en we weten in de eerste vijf minuten slechts vier punten te scoren. Gelukkig stelt JRC daar slechts zeven punten tegenover. Een heerlijke driepunter van Cas geeft ons weer even wat lucht en de productie aan Boxtelse kant stopt. Twee scores van Farid en vrije worpen van Paul brengen ons op 58 punten na Q3, tegenover 38 punten van JRC.

 

De vermoeidheid begint nu toch ook mee te spelen bij ons. Dat in combinatie met de foutenlast zorgt ervoor dat we nog niet achterover kunnen leunen maar nog serieus aan de bak moeten om de voorsprong niet uit handen te geven. We beginnen het kwart lekker met een driepunter van Jaap. Verder is dit het kwart van Rob, die zeven punten achter elkaar weet te scoren. JRC blijft pressen om te proberen wat te forceren. We komen hier echter goed uit en we blijven aanvallend rustig. De bal wordt goed rondgespeeld om de open man te vinden. In de laatste minuut maken we toch wat kleine foutjes die balverlies tot gevolg hebben. JRC weet hier nog wel wat punten uit te maken, maar de buit is inmiddels binnen. Eindstand 55-71 in ons voordeel.

 

Een erg goede wedstrijd van onze kant, ik denk onze beste wedstrijd van het seizoen. Strakke defense, verzorgt aanvallend spel, weinig turnovers, kortom een uitstekende teamprestatie. Na de wedstrijd werd ook nog de derde helft met overmacht gewonnen, dus kunnen we met een goed gevoel richting het carnavalsweekend.

 

De stats:

Paul 21 punten (3/5 vrije worpen), 4 fouten

Jaap 14 punten (4 driepunters), 3 fouten

Rob 12 punten (2/3 vrije worpen), 1 fout

Farid 8 punten, 4 fouten

Ernst 7 punten, (1/2 vrije worpen), 4 fouten

Maurice 6 punten, (4/4 vrije worpen), 2 fouten

Cas 3 punten (1 driepunter), 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: