High Five HS2 – Vlijmscherp SVH HS2

Oude tijden herleven weer even op zaterdag 12 oktober 2013. Heren 2 van Vlijmscherp SVH speelt in Tilburg tegen heren 2 van High Five. Een aantal jaar geleden stond de rayon 1e klasse algemeen bekend als een competitie met fysiek basketball, lompe spelers en de klasse werd bestempeld als “Boerenbond klasse”. High Five is een team wat hier wel wat van weg heeft. Wat oudere spelers, traag basketball en met fysiek spel het gebrek aan snelheid en techniek compenseren. Wij zijn aan de andere kant een erg jong team, op wat uitzonderingen na die het juist wel van de snelheid moeten hebben en fysiek hier en daar nog te kort komen. Moraal van dit verhaal: wij hebben het enorm lastig tegen dit team die er uitstekend in slagen om ons uit de wedstrijd te houden. De scheidsrechters laten veel toe deze wedstrijd dus we hebben het zwaar. Ruben en Koen zijn nog steeds geblesseerd. We starten met Maikel, Maurice, Stan, Jaap en Nino.

 

In de eerste helft zijn we nog de bovenliggende partij. High Five start in een 2-1-2 zone maar verdedigen niet echt actief. Gevolg is dus veel open schoten voor ons, die er echter niet lekker in vliegen. Gelukkig is Stan goed bij de les en hij weet op de break een aantal keer makkelijk te scoren en ook in de set offense kan hij een aantal keer door de zone heen driven. We eindigen het eerste kwart met een driepunter in de buzzer van Nino waarmee we 13-18 voor staan.

 

In het tweede kwart is het beeld hetzelfde. High Five blijft in de zone staan en wij krijgen open schoten. Ook nu vallen deze voor geen meter. High Five heeft aanvallend echter ook maar weinig in te brengen, wij hebben echter grote moeite om verdedigende rebounds te pakken waardoor High Five veel scoringkansen krijgt en de ballen er na 3 / 4 pogingen wel in gooit. Toch lopen we nog iets uit en gaan we rusten met een voorsprong van 25-33.

 

Het beeld in de tweede helft is compleet anders. High Five gaat man-to-man verdedigen en schakelt fysiek nog even een tandje bij. De heren in het grijs vinden dit een acceptabel niveau waardoor wij het enorm lastig krijgen om tot scoren te komen. De sfeer wordt grimmig en het komt even tot een explosie wanneer een smerige fout van een High Five speler niet bestraft wordt en de reactie van Ernst wel. We proberen ons hoofd koel te houden en we eindigen het derde kwart met een gelijke stand: 43-43.

 

In het vierde kwart hebben we nog steeds moeite om tot scoren te komen. Verdedigend staan we redelijk, echter de rebounds blijven een probleem, helemaal als Maikel in de 3e minuut van het kwart zijn vijfde fout krijgt. De score loopt tot de 6e minuut gelijk op en dan pakken wij een klein gaatje van drie punten in de 7e minuut. Onze productie valt dan echter stil. Nummer 9 van High Five weet nog twee keer te scoren waardoor we in de laatste minuut één punt achter staan. Ondanks open schoten hebben we nog niet weten te scoren. Met nog zo’n zestien seconden op de klok neemt High Five een timeout en mag de bal op de aanvalshelft innemen. Wij hebben pas twee teamfouten dus kunnen we nog niemand naar de vrije worp lijn sturen. Doel is dus voor de steal gaan. Na een rommelige aanval van High Five weet Stan een steal te forceren. Nummer 6 van High Five probeert met een totaal onbesuisde actie Stan te stoppen. Wij hadden dan ook weinig medelijden dat hij zichzelf hierbij blesseerde, deze actie was enorm gevaarlijk en eigenlijk een D-fout waard. Stan weet de bal naar Jaap te tikken, die ziet Nino vrijlopen en kan omhoog gaan in de laatste seconden… helaas niet zijn tweede buzzer beater van de wedstrijd waardoor High Five de wedstrijd met één punt weet te winnen: 57-56.

 

Geen leuke wedstrijd om te spelen voor ons. Het blijkt maar weer eens dat wij het totaal niet moeten hebben van fysiek spel. High Five wist door hun ervaring goed in te schatten wanneer de scheidsrechters wel en niet zouden fluiten en speelde op het randje van wat toegestaan was. Dit heeft ze uiteindelijk de winst opgeleverd.

 

De stats:

Stan 17 punten (3/9 vrije worpen)

Jaap 13 punten (3 driepunters)

Nino 13 punten (1 driepunter, 0/2 vrije worpen)

Maurice 8 punten (1 driepunter, 1/4 vrije worpen)

Maikel 3 punten (1/2 vrije worpen)

Tim 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: