High Five HS2 - Vlijmscherp SVH HS2

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Op zaterdag 27 september 2014 werd door heren 2 van Vlijmscherp SVH ook hun seizoen geopend. In de nieuwe Drieburcht in Tilburg was High Five 2 de tegenstander. Voor ons ging de eerste wedstrijd van het seizoen niet door vanwege het terugtrekken van Langstraat Shooters uit de competitie. High Five had hun eerste wedstrijd al gewonnen tegen Waldric, een nieuw team in onze klasse dus we wisten nog niet goed wat we moesten verwachten. Bij ons is er niet veel veranderd. Maikel is helaas gestopt, maar veteraan Paul Schilders komt dit seizoen met zijn ervaring heren 2 versterken. Coach Ernst was vandaag helaas verhinderd. We starten de wedstrijd met Nino, Jaap, Stan, Maurice en Paul.

 

De wedstrijd begint rommelig. Aan beide kanten worden open schoten gecreëerd maar het schotpercentage is laag. Halverwege het kwart staat er slechts een score van 6-6- op het bord.  Dan plaatst High Five een run van negen punten op rij. Gelukkig hebben wij een antwoord met een score met bonus van Paul en twee driepunters van Jaap. Uiteindelijk sluiten wij het kwart af met een kleine voorsprong: 15-17.

 

We starten het tweede kwart slecht. High Five komt tot eenvoudige scores en wij hebben moeite om goede kansen te creëren. Hierdoor loopt High Five weg. Wij proberen door een time-out het tij nog te keren, maar dit heeft geen effect. Gevolg is dat we gaan rusten met een score van 40-22. We scoren dus slechts 5 punten in het tweede kwart, veel te weinig natuurlijk.

 

Toch geven wij niet op en gaan we met opgeheven hoofd het derde kwart in. Verdedigend staan we wat beter en gelukkig weten we eindelijk ook het net weer te vinden. Toch komen we niet terug in de wedstrijd, het derde kwart gaat gelijk op dus de achterstand blijft gelijk. Maurice en Paul staan verdedigend heel sterk te spelen en ook aanvallend laat onze Bleek Griffin zich zien. Als een echte koelkast schiet hij koeltjes zijn vrije worpen binnen, als gevolg van goede acties naar het bord die foutief worden afgestopt. Paul pakt echter in de laatste minuut van het kwart zijn vierde fout dus moeten we wat voorzichtiger gaan spelen. We eindigen het kwart met een achterstand van 58-36 en dan lijkt de wedstrijd toch wel echt gespeeld.

 

Het vierde kwart is dan vooral voor de statistieken. We proberen de wedstrijd zo goed mogelijk uit te spelen. High Five weet echter nog een aantal keer makkelijk te scoren uit de break na onnodige turnovers. We zetten er nog twee driepunters van Jaap en een driepunter van debitant Nigel tegenover, maar het mag niet baten. We verliezen uiteindelijk met 76-47.

 

Geen lekker begin van de competitie van ons. High Five was op veel vlakken te sterk en heeft ten opzichte van het teruggetrokken team van vorig seizoen de nodige versterkingen binnen gehaald, waarmee ze niet tegen degradatie hoeven te strijden dit seizoen. Voor ons is het vooral zaak om te leren van deze wedstrijd en er volgende wedstrijd weer te staan om te strijden voor de winst. Gelukkig werd de derde helft in Tilburg wel gewonnen. Er werd genoten van de Isid'or van La Trappe en de thuisploeg was in geen velden of wegen te bekennen.

 

De stats:

Jaap 18 punten (6 driepunters)

Paul 13 punten (3/4 vrije worpen)

Maurice 5 punten (3/4 vrije worpen)

Nigel 3 punten (1 driepunter)

Nino 3 punten (1/2 vrije worpen)

Stan 3 punten (1/2 vrije worpen)

Cas 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: