Heren 2 wint derby van EBBC

Vlijmscherp SVH HS2 - EBBC HS2

 

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht op zondag 27 september aantreden tegen heren 2 van EBBC. Vorig seizoen werd er twee keer kansloos van dit team verloren, dus onze verwachting was dat het wederom een zware wedstrijd ging worden. EBBC had zich op het forum al ingedekt door te zeggen dat ze spelers zouden missen en nog niet fatsoenlijk getraind hadden. Toch verschenen de gasten met tien man aan de start. Bij ons was Ernst afwezig vanwege een weekend weg en Rob moest de dames coachen in Vlissingen. Nadat we een tafelbezetting bij elkaar hadden geraapt konden we eindelijk gaan beginnen, met bij ons Robert, Jaap, Ruben, Bart en Paul in de basis.

 

Het eerste balbezit is voor ons en we zoeken Paul inside en die weet te scoren. EBBC scoort daarna direct ook. In de volgende aanvallen wordt aan beide kanten gemist, totdat Jaap er twee aanvallen achter elkaar een driepunter in weet te schieten. EBBC reageert hierop door de verdedigende match-ups aan te passen. Oude bekende Dean Nedd gaat Jaap verdedigen en speelt nauwelijks helpside. We profiteren hiervan door onze lange mannen op te zoeken en Paul en Ruben weten de overige punten te maken dit kwart. EBBC weet vanaf de zevende minuut het net wat beter te vinden en na het eerste kwart is de stand 15-11 in ons voordeel.

 

Het devies voor het tweede kwart is duidelijk: op tempo spelen om de ervaren mannen van EBBC moe te maken, en tijdens de setplay het baltempo hoog houden. Dit heeft effect. EBBC heeft geen grip op Stan en ook Paul is moeilijk af te stoppen en beide mogen veelvuldig naar de vrije worp lijn. Er wordt behoorlijk fysiek gespeeld door beide teams en de scheidsrechters hebben moeite om dit in goede banen te leiden. Doordat we onze vrije worpen nauwelijks scoren, weten we echter niet weg te lopen. EBBC vertraagt het spel in de aanval en weer vanuit de set-play een aantal keer te scoren waardoor onze voorsprong steeds beperkt blijft. Driepunters van Jaap en Cas en een veldscore van Ruben zorgen echter voor een gat van tien punten in de zevende minuut. Ruben weet daarna het net nog vaker te vinden waardoor we gaan rusten met een voorsprong van 36-25.

 

Het recept voor het derde kwart is hetzelfde. EBBC lijkt al wat last te krijgen van vermoeidheid. De scheidsrechter verliezen de controle over de wedstrijd en met name de Bosschenaren praten veelvuldig met de mannen in het grijs. Dit heeft echter weinig effect. Onze boodschap tijdens de time-outs is duidelijk: houd je hoofd koel en laat je niet uit de tent lokken. Tot halverwege het kwart blijft de voorsprong rond de tien punten. Dan volgt er echter een 11-1 run van ons waarmee we onze voorsprong verdubbelen. Tijdens deze run weten Paul, Ruben, Cas en Jaap te scoren en EBBC heeft geen antwoord. Na het derde kwart is onze voorsprong 57-38.

 

EBBC zet een full-court press neer bij aanvang van het vierde kwart. Ze weten hieruit wat steals te pakken, echter worden deze maar beperkt omgezet in scores. Het zeuren tegen de scheidsrechters gaat vrolijk door en de sfeer van de wedstrijd wordt steeds onvriendelijker. Wij laten ons echter niet gek maken en weten onze punten er gewoon in te gooien, waardoor EBBC geen comeback kan maken. De score is dit kwart ook weer mooi verdeeld met scores van Bas, Ruben, Stan, Paul en nog wat driepunters van Jaap. We eindigen de wedstrijd met een stand van 79-57.

 

Een goede wedstrijd van onze kant. Sterk gespeeld als team, mede terug te zien in de stats: vier spelers in de dubbele cijfers, en we hebben ons niet gek laten maken door de ervaren Bosschenaren. Alleen moeten we nog wat oefenen op onze vrije worpen, dat percentage was erg laag deze wedstrijd: als team slechts 8 van de 28 raak. Volgende week spelen we uit tegen Waldric.

 

De stats:

Ruben 22 punten (1 driepunter, 1/4 vrije worpen), 4 fouten

Jaap 20 punten (6 driepunters), 1 fout

Paul 16 punten (4/12 vrije worpen), 1 fout

Stan 11 punten (3/10 vrije worpen), 3 fouten

Cas 8 punten (2 driepunters), 5 fouten

Bas 2 punten, 0 fouten

Robert 0 punten (0/2 vrije worpen), 3 fouten

Bart 0 punten, 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: