Grave U10 - Vlijmscherp SVH U10

Zondag morgen vroeg opstaan om in Grave te gaan basketballen.

Amir had afgemeld, Daan is ziek en ook Thijs is ziek en Lonneke heeft last van haar benen en Mattiz is ook zioek geweest, Het helpt allemaal niet mee maar we doen het met de spelers die er wel zijn.

 

We beginnen met Nathan, Siebe, Lonneke, Nizar en Mattiz.  We beginnen goed scoren makkelijk maar Grave nog makkelijker. Stand na 1e periode 8-6. 2e periode gaat het wat minder we verdedigen niet goed, kunnen wel goed vrij lopen maar ze komen onder de basket een speler tegen die constant onder de basket blijft staan. Dan is een layup moeilijk scoren. We verliezen met 11-4 deze periode Nathan en Lonneke hebben alle punten gemaakt.

3e periode gaat goed, Berend komt los en scoort een goede bal en verdedigd ook goed, en als Tim, die overigens steeds beter gaat spelen,  de bal onder het bord krijgt scoort Tim simpel. We winnen deze periode met 5-6 en ook de 4e periode is met 4-5 voor ons waardoor we gaan rusten met een kleine achterstand 21-28. Nog niets is beslist en we gaan lekker door, layups lopen tijdens de rust en na 5 minuten mogen we weer.

 

We beginnen goed, Beren scoort en ook Nathan schiet een 3 punter raak en met een stand van 26-30 is het weer een echte wedstrijd. Dan gaan we echter minder goed verdedigen en de tegenpartij scoort simpel, nr 5 is een erg behendig en balvaste speler en schiet ook nog met scherp. Kwartstand is 35-26. In de 7e periode laten we het lopen laten telkens iemand vrij staan die makkelijk van onder de basket kan scoren. Nr 9 scoort dit kwart 10 punten allemaal simpele ballen omdat er niet goed verdedigd wordt. Wij weten alleen een score van Siebe daar tegenover te zetten die een lange bal van Nathan goed afmaakt. Iedere keer als we naar binnen dribbelen komen we die grote jongen weer tegen die daar aan het parkeren is en niet zijn mannetje verdedigd, helaas treden de onervaren scheidsrechters hier nog steeds niet tegen op.

 

De 7e periode is weer van ons en winnen we met 5-2 dankzij een score van Tim en een hele verre driepunter van Mattiz. Met nog 1 kwart te spelen is de stand 47-33. Dan is er nog 1 periode te spelen, Grave loopt veelvuldig de break en wij verdedigen niet goed, deze keer kan nummer 6, 8 punten maken omdat hij niet goed verdedigd wordt. De eindstand is 60-35 door een score van Nathan in de laatst seconde.

 

We hebben verloren maar ik ben wel trots op het team en zouden we hier compleet aan kunnen treden dan was het een andere wedstrijd geworden en had ik het nog wel eens willen zien wie er uiteindelijk als winnaar het veld uit stapte.

 

Scores vandaag Lonneke 11. Nathan 9, Beren 6, Tim 4, Mattiz 3 en Siebe 2.

 

Maandag weer lekker trainen en zorgen dat we dat we volgende week wederom tegen black Eagles er klaar voor zijn en we wellicht wel voor de winst kunnen gaan.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: