EVBV Octopus JU16 - Vlijmscherp SVH JU16

Dit weekend konden we ons alweer opmaken voor de 3e wedstrijd van deze competitie. De eerste 2 wedstrijden waren redelijk eenvoudig gewonnen tegen Black Eagles uit en Schijndel thuis. Gezien de eerdere uitslagen in onze competitie moest deze 3e wedstrijd in principe geen probleem geven.

 

Met een bijna volledig team van 9 spelers zijn we zaterdag afgereisd naar Vught, waar voor deze club het eerste thuisweekend gepland was. Om dit feestelijk in te luiden werden alle spelers voorafgaand aan de wedstrijd 1 voor 1 voorgesteld door de speaker, waarna ze een lay-up moesten maken. Een leuk initiatief, maar ook wel een beetje onwennig voor iedereen.

 

We hadden afgesproken dat we vanaf de 1ste minuut veel druk zouden zetten op de tegenstander en namen dan ook al snel een 0-8 voorsprong. In dit 1ste kwart wisten al meteen 6 van onze spelers op het scoresheet te komen, maar in de aanval werd vaak iets te simpel balverlies geleden. De aanval was soms ook wat te statisch waardoor individuele acties het verschil moesten maken. Stand na het eerste kwart was dan ook 5-21 in ons voordeel.

 

In het 2e kwart leken we het initiatief en de focus wat kwijt te raken en Octopus kreeg teveel ruimte en daardoor ook weer hoop op meer. Dit kwart bleven we wel druk zetten maar met name de 2e en 3e bal werden niet door verdedigd in the full court man-2-man verdediging. Dit kwart verloren we dan ook onnodig met 15-12, met een ruststand van 20-33.

 

Het 3e kwart gaf een totaal ander beeld. Er werd goed door verdedigd waardoor het team veel ballen kon onderscheppen. We wisten dit afgedwongen balverlies van Octopus goed om te zetten in scores, met als resultaat dat in de eerste 3 minuten van dit kwart 10 keer konden scoren. Met name Rick en Jurriaan. In dit kwart wisten ook Gijs, Cas en Roel te scoren, zodat het hele team kon bijdragen aan een sterk kwart. Er waren goede combinaties te zien, zowel vanuit set plays als vanuit fast breaks, hoewel we daarin onszelf nog wel eens voorbij liepen. Cee Jay kon vaak in de aanval de open man vinden en gaf zijn eigen tegenstander minder ruimte, en ook Gijs en Emiel konden goede assists laten noteren. Kwartstand 5-40, tussenstand 25-73.

 

In het laatste kwart was duidelijk dat we gemakkelijk gingen winnen en kon iedereen verder bijdrage aan de score. Goede acties werden afgewisseld met slordig balverlies of slap verdedigen, maar we gingen gestaag richting de 100. In de time-out spraken we af dat de speler die de 100ste zou maken voor taart zou zorgen. Misschien was dat wel de reden dat Cas zijn laatste vrije worpen in de 10e minuut miste en dat de 5 andere pogingen in diezelfde minuut allemaal mis gingen. Of was het vermoeidheid of toeval? Kwartstand 4-26, met een eindstand van 29-99.

 

Een wedstrijd waar we een aantal goede patronen lieten zien, maar we hebben ruimte om ons spel verder te verbeteren als team. Komende week al tegen EBBC.

 

Onze statistieken:

Rick 26 punten, 3 fouten

Jurriaan 18, 2 uit 5 vrije worpen en 2 fouten

Sam (3 fouten) en Cee Jay (1) en beiden 16 punten

Gijs en Luke 6 punten

Roel (2) en Emiel (fouled out) 4 punten

Cas 3 punten

Totaal team vrije worpen 3 uit 13.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: