EBBC HS2 - Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht zondag 8 februari 2015 aantreden tegen EBBC heren 2. Voor de ervaren mannen uit Den Bosch was dit de tweede wedstrijd van het weekend. Uit de verslagen op het forum was al op te maken dat de vermoeidheid en pijntjes steeds meer een factor aan het worden zijn bij EBBC. Wij hadden dus de verwachting van een oververmoeid en kreupel team, die met rollators het veld zouden betreden en beademingsapparatuur op de reservebank. Dit bleek echter niet het geval. Sterker nog, EBBC oogde op sommige momenten frisser dan enkele van onze jeugdige spelers.

 

Wij beginnen de wedstrijd nog leuk met een heerlijke driepunter met bord van Vlugge Japie. Dan is het echter eenrichtingsverkeer van EBBC met simpele scores van met name Dirk Heling. Wij weten de mailman af en toe te vinden voor een score en ook the frigde maakt zijn punten, maar we zijn niet in staat om een vuist te maken. Wel is er in het eerste kwart nog een klein opstootje. Een score van de Bartman wordt hierdoor niet geteld. Er gebeurde uiteindelijk niks en de scheidsrechters lossen dit goed op door een scheidsrechterstime-out te pakken, zodat de rust weer kan terugkeren. De heren in het grijs floten overigens een prima wedstrijd.

 

Het tweede kwart verloopt hetzelfde als het eerste kwart. Wij weten zo nu en dan wel te scoren, maar we lijden te veel balverlies en EBBC kan daar makkelijk uit scoren. Met rust staan we 52-28 achter en lijkt de wedstrijd al gespeeld.

 

Toch geven we de moed niet op en proberen we toch geconcentreerd te blijven spelen. We weten de mailman wat vaker te vinden en kan een aantal keer eenvoudig scoren. Verdedigend staan we wat beter en we weten het derde kwart zowaar te winnen met 17-15. Maar met twee punten inlopen zet helaas geen doden aan de zeik.

 

We beginnen het vierde kwart slecht. We scoren nog maar amper terwijl EBBC makkelijk zijn punten scoort. We besluiten halverwege het kwart te switchen naar een 2-1-2 zone, omdat EBBC vooral inside makkelijk kan scoren. Dit heeft echter niet het gewenste effect, de thuisploeg blijft geduldig in de aanval en weet de open man te vinden om te scoren. Ik weet niet meer wie de laatste score maakte van onze kant. Op het sheet staat nummer 9, maar die speelde gisteren niet mee bij ons. Eindstand 84-55.

 

Helaas weer een nederlaag erbij. De illusie dat er iets te halen viel in de Schutskamp was helaas na het eerste kwart al verdwenen. Op 1 maart weer nieuwe kansen, thuis tegen Ardito, die net als wij ook pas twee wedstrijden heeft gewonnen. Dat moet dus een absolute kraker gaan worden. De mannen van EBBC zullen we ongetwijfeld komend weekend nog wel een keer tegenkomen in Oeteldonk.

 

De stats:

Paul 22 punten (6/10 vrije worpen), 2 fouten

Maurice 15 punten (1/1 vrije worpen), 2 fouten

Jaap 6 punten (2 driepunters), 3 fouten

Ernst 4 punten, 0 fouten

Nigel 4 punten (4/4 vrije worpen), 4 fouten

Cas 2 punten, 1 fout

Bart 2 punten, 2 fouten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: