De kampioenswedstrijd van U10

Zondag 20 december was het zover. We mochten om 13.15 in Vught tegen het plaatselijke Octopus aantreden om ons kampioenschap binnen te halen.

We zijn allemaal op tijd in Vught en nadat er een teamfoto is gemaakt kunnen we gaan warm lopen. Rijtjes lopen, dat gaat goedzelfs met een tussenpass. Na een paar minuten begint de wedstrijd. We zijn met 10 personen en beginnen met Nathan, Nizar, Mattiz, Siebe en Amir. Maar de kampioenschapszenuwen zaten in dit team. De eerste minuten kregen we diverse kansen maar de ballen vielen er niet in. Gelukkig verdedigden we wel goed waardoor na 4 minuten een 0-0 stand op het bord stond.

Dan mag het volgende 5 tal proberen of ze wel de zenuwen onder controle hebben. Thijs, Daan, Tim, Lonneke en Berend gaan het veld in. En ook nu duurt het 2 minuten voordat uiteindelijk Thijs de 1e lay-up raak gooit, maar dan is ook de beer los. Lonneke scoort direct daarna en nogmaals Thijs scoort en door een driepunter van Vught is de kwartstand 6-3 voor ons.

 

3e en 4e periode laten we zien waarom we kampioen zijn worden. 7 verschillende spelers scoren nog voor de rust. We passen goed over pakken een aantal breaks en we staan met rust dan ook verdiend voor met 24-7.

Tijdens de rust gaan we allemaal linkse lay-ups oefenen en dat gaat redelijk goed.

Dan de 2e helft die gaat ook goed, De zenuwen zijn weg iedereen scoort en we winnen uiteindelijk makkelijk van Vught. De Eindstand 65-14. We zijn kampioen geworden en dat gaan we vieren in Die Heygrave.

In Vlijmen aangekomen krijgt het team taart en de coach 2 heerlijke flessen bier. Als klap op de vuurpijl mogen ze op 20 maart de line up vormen bij de wedstrijd SPM Shoeters tgens Landstede basketball.

 

De volgende competitie begint weer op 16/17 januari en de tegenstanders zijn Blauw wit (Roosendaal), BC Grave, (Grave) Virtus (Werkendam), Almonte (Eindhoven) en Black Eagles(Rosmalen).

We zullen dan oom in het nieuwe jaar weer flink aan de balk moeten om de 2e competitiehelft ook weer hoge ogen te kunnen gooien.

De scores deze wedstrijd zijn gemaakt door Thijs en Lonneke 15, berend 10, Nathan 7, Nizar en Siebe 4, Mattiz 3, Tim, Daan en Amir 2


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: