Condor U12 - Vlijmscherp SVH U12-2

Vroege wedstrijd op zondag 22 november 2015

 

We vetrokken om 8:30 bij de sporthal Die Heygrave, alwaar we ruim op tijd, nog voor 9:00 uur aankwamen bij sporthal De Kreek. We moesten spelen tegen Condor. Condor had nog niks verloren, dus we konden vol aan de bak.

 

Van te voren is uitgelegd dat we de grote jongens van de tegenstander goed moesten verdedigen door de hand in de passlijnen te houden en uit te boxen. Daarnaast zijn we bezig geweest met vrijlopen doormiddel van zogenaamde v-cuts. Een v-cut is een v-patroon lopen om vrij te komen, zodra je van richting verandert moet je ook van versnellen en de bal expliciet vragen met de hand.

 

We beginnen met Yanniek, Strom, Thijs, Aron en Adrie. Door middel van 3 scores van Aron en Yanniek sluiten we de eerste periode zeer goed af met 0-6 voor ons. De periode erna blijft het een beetje gelijk opgaan en wat opvalt is dat Bram zeer goed zijn mannetje verdedigt en een paar “steals” pakt (de bal afpakt in basketballtermen), waarvan er eentje door Jeroen professioneel wordt afgemaakt. Dan zijn we in de 3e periode niet af te stoppen. Ook Adrie speelt een goede wedstrijd door zijn mannetje goed te verdedigen waardoor Storm, Aron en Thijs er lustig op lost scoren. We winnen de 3e periode met 0-11 en de stand is dan 2-19 en lijken we op een monsteroverwinning uit te lopen. De 4e periode wordt het 0-5 en we gaan rusten met een 2-24 stand.

 

In de pauze spreken we af dat we de ballen laag moeten passen want hoge ballen zijn voor de lange mensen en die had de tegenstander meer dan wij. We komen echter niet goed uit de kleedkamer na rust en verliezen deze periode met 8-2, omdat we vooral in de verdediging staan te slapen. Ik denk dat we al dachten dat we er waren, maar dat kan niet tegen zo'n tegenstander. De periode erop herstellen we ons gelukkig maar verliezen deze periode nipt met 7-6. In de 7e periode laten we zien dat we beter zijn dan de tegenstander, mede omdat ook hun beste speler een keertje moet wisselen en deze periode winnen we met 0-8 mede dankzij een mooie score van  Thomas. De laatste periode staan we weer goed te spelen, door een goede defense en rebounds van Melle komen we met scores door van Yanniek en Storm. Ook deze laatste periode wordt gewonnen en goed afgesloten.

 

Scores:

Aron 19 (1 driepunter)

Yanniek 12 (2 driepunters)

Storm 11 (1 driepunter)

Adrie 2

Thomas 2

Jeroen 2

Thijs 2


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: