Black Eagles U10 - Vlijmscherp SVH U10

U10 bijt in de competitie de spits af met een nederlaag.

 

 

Zaterdagmorgen was het al om 09.15uur verzamelen bij Die Heygrave om te basketballen. Het seizoen gaat weer beginnen de komende maanden ieder weekend een wedtsrijd spelen. De kinderen waren allemaal een beetje zenuwachtig maar hadden er wel zin in.

 

Om 10.15 uur stond de eerste wedstrijd op het programma, tegen the Black Eagles te Rosmalen. 7 spelers en Rico was helaas afwezig. We beginnen met Talha, Storm Jasper Aron en Yanniek. De jump, Storm heeft de tip die naar Yanniek gaat en die maakt een layup en scoort bijna. Daarna was het de 1e helft toch vooral Black Eagles die veel scoorde. 10-0 na 1 periode en in de 2e periode scoorde storm een keer waardoor de 2e periode met 12-2 verloren ging. De jongens hadden er echter wel zin in en konden er soms goed doorkomen maar helaas miste ze de makkelijke ballen.

 

De 3e periode dan, hun beste spelers zijn eruit, verdedigend gaat het zo goed dat ze niet konden scoren en wij scoren middels een layup van Storm wel 2 punten. 22-4 na 3 kwarten. Laatste kwart voor de rust begint dan. In de 3e minuut gaat Yanniek weer voor de open layup en wordt foutief afgestopt dus vrije worpen, helaas mist Yanniek ze allebei. Maar goed overgespeeld en met rust zien we een 32-4 stand op het bord staan.

 

2e helft dan, we beginnen goed, Talha pakt zelfs de bal 2x af en past goed naar Yanniek en direct daarna ook naar Nathan, die hierdoor een vrije kans krijgt, helaas rolt de bal over de ring heen. Jasper krijgt ook een paar keer de kans om vanaf eigen helft af te dribbelen en daarna een layup te maken maar iedere keer zijn ze net op tijd terug om weer te verdedigen. Ook wij verdedigen goed, we scoren niet dit kwart maar black eagles scoort ook maar 1 keer,  het gaat steeds beter met het team.  Dan krijgen we het 2 periodes weer moeilijk, we passen heel goed over in de aanval maar ze zitten er toch steeds tussen en gooien in de aanval dan een lange bal naar voren over iedereen heen waardoor ze makkelijke ballen kunnen scoren. Aron die vandaag zijn 1e wedstrijd ooit speelde verdedigde super pakte enkele keren goed de bal af, dribbelde en speelde daarna ook nog goed over.

 

Laatste periode dan we komen nu pas eindelijk los, we verdedigen de lange bal, hebben daardoor vaak de bal en de schoten en lay- ups gaan er ineens wel in. Nadat Storm een layup erin gooit en Yanniek gelijk daarna een steal pakt en hem er ook in gooit gaat het lekker. De ouders op de tribune moedigen de kinderen nog harder aan om te scoren en nog beter te verdedigen. Ze werken hard pakken de bal af en nogmaals scoren Yanniek en Storm en we winnen dit laatste kwart afgetekend met maar liefst 0-8

 

De eindstand is hierdoor op 46-12 gekomen, ik ben trots op het team en vooral het laatste kwart ging erg goed. Scores: Storm 8 en Yanniek 4

Komende zaterdag spelen we alweer en i.p.v.  's morgens vroeg moeten we dan om 18.15uur in en tegen Schijndel spelen.

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: