Biks Shots U10-1 - Vlijmscherp SVH U10-1

Afgelopen Zondag stond er weer een mooie wedstrijd op het affiche: Biks Shots U10 1 tegen Vlijmscherp SVH U10 1. De wedstrijd begon om 10:00 in Hilvarenbeek. Dat betekent dat ons team, en de aanhangers waaronder veel ouders, al vroeg uit de veren moesten komen. Maar dat bleek geen probleem te zijn, iedereen was op tijd in Vlijmen om gezamenlijk naar Hilvarenbeek te vertrekken. Ook Ties was voor zijn tweede wedstrijd aanwezig, alleen waren zijn ouders vergeten dat je om te basketballen ook basketballschoenen mee moest nemen. Gelukkig kon ook Ties om 10:00 precies met basketballschoenen aan de wedstrijd beginnen.

Beide tribunes waren vol met supporters. Veel supporters hadden er vertrouwen in maar vroegen zich stiekem af of ze de winstpartij van vorige week konden herhalen. De druk lag op de schouders van de coaches en de spelers.

De wedstrijd begon gelukkig uitstekend voor ons team. Berend gooide de bal, via een bounce paas, naar Daan die goed aan de zijkant van het bord stond opgesteld. Zonder aarzeling gooide Daan de eerste twee punten van de wedstrijd erin. Een goed begin is het halve werk. De beide coaches van ons team (Paul en John) hadden het team vandaag opdracht gegeven om goed te verdedigen. Zoals onze bondscoach Toon van Helfteren zegt :”Met een goede verdediging win je de wedstrijd”. En ons team voerde die opdracht goed uit. De jongens van Biks Shots hadden in het eerste kwart zeer veel problemen met het defensieve werk van ons team. Thijn pakte daardoor een paar mooie steals en bekroonde deze met twee mooie lay-ups. Ook Berend kwam een paar keer goed door en scoorde mooi onder het bord. Het eerste kwart werd afgesloten met 0-10.

Het tweede kwart was eigenlijk een logisch vervolg op het eerste kwart. Door de goede verdediging van Luuk en Nizar konden de tegenstander geen vuist maken tegen onze defensie. Telkens wanneer zij probeerde te scoren werd de rebound door ons team gepakt. Uit de tegenaanvallen konden Mattiz en Siebe scoren zodat het tweede kwart werd afgesloten met 0-14.

In het derde kwart werd de score uitgebouwd door een paar fraaie lay-ups van Daan, die vandaag heel attent speelde, en een mooi afstandschot van Siebe, die een hoog schotpercentage aan deze wedstrijd overhield. Ook Joep wist uit een snelle fast break twee punten te scoren en liet in het verdere verloop van de wedstrijd zien dat zijn passes zeer zuiver zijn en daardoor ook effectief. Ook dit kwart konden de tegenstanders niet door dichte defensie komen. In het vierde kwart ging ons team gewoon verder waar het was gebleven en werd de eerste driepunter door Luuk raak geschoten. Daarnaast plaatste Ties een paar mooie steals en eentje daarvan werd succesvol door hemzelf afgerond.

In het vijfde kwart werd wat gas teruggenomen. Er werden enkele punten aan de tegenstanders gegund omdat ook zij een leuk gevoel aan de partij moesten overhouden. Het blijft natuurlijk een spelletje.

In de laatste kwarten liep de score verder op in het voordeel van ons team. Maar er werd ook in dit laatste deel veel gemist. De blessure aan de kuit van Berend had blijkbaar toch invloed op zijn jumpshot in het laatste deel van de wedstrijd. Toch wist Nizar, nadat hij de bal foutloos had opgebracht, Ties een paar keer vrij te spelen zodat hij kon scoren. Ook Thijn dribbelde van de ene kant van de zaal naar de andere om een score te maken. Hij was moeilijk van de bal te houden door zijn tegenstanders. Daarnaast liet Mattiz zien dat dit team gaat voor de beste kansen. Mattiz dribbelde op rechts zijn tegenstander voorbij en ging op weg naar de basket. Hij kon zelf de lay-up maken maar koos voor een betere oplossing. Vlakbij de basket paaste hij naar Nizar die vrij stond en daardoor direct de bal in de basket kon schieten. Tegen zoveel spelinzicht had Bik Shots geen antwoord.

Ook Luuk stond op het laatst nog een paar keer goed vrij bij de basket maar miste helaas een paar schoten. Waarschijnlijk lag dat aan de bal natuurlijk. De schoten zullen er vast en zeker de volgende keer wel in gaan vallen.

De uitslag van 4-54 spreekt boekdelen. Dit team zal weer een goede kandidaat zijn voor het winterkampioenschap!

 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: