Biks Shots JU16 - Vlijmscherp SVH JU16

Wat een rustige wedstrijd in Hilvarenbeek moest worden, begon al meteen hectisch op de weg er naar toe. Terwijl 2 auto's in een file naar Beekse Bergen terecht kwamen, kwam het bericht dat de 3e auto een klapband had gekregen en op de wegenwacht moest wachten. We waren nog op tijd om in ieder geval met 6 spelers te starten en terwijl 1 auto terugging om te proberen de gestrande spelers op te halen, kwam het bericht dat de reparatie was gelukt.

Het eerste kwart begonnen we sterk en kwamen met 0-3 voor. maar van de starters wist alleen Mauricio tot scoren te komen en het onrustige spel leidde tot een 21-5 stand waarbij het opviel dat de fouten met name tegen ons gefloten werden. Het goede nieuws was dat bij het einde van dit kwart ook Sam, Vincent en Cee Jay konden aansluiten.

Het tweede kwart was meer in evenwicht, ook qua fouten, maar we wisten onze vrije worpen maar lastig om te zetten in punten. Wel kwamen nu ook Roel, Vincent, Sam en Jurriaan op het score sheet. Mauricio liep iets te gemakkelijk tegen zijn 3e fout op waardoor een wissel noodzakelijk was. Ook Cee Jay en Rick kwamen redelijk snel in fouten last, maar dit kwart eindigde toch in 18-18. We hadden dus noch steeds de achterstand uit het 1e kwart goed te maken.

Daar kregen we in de 2e helft alle kansen voor, maar we waren niet gelukkig in de afronding zowel door pech als door slordig balverlies van goed veroverde ballen. Emiel bleef samen met Jurriaan het spel goed opzetten, maar we hadden moeite om de press van hen te ontwijken. In dit kwart kwamen ook Cas en Rick door met scores, maar de tegenstander wist toch 2 punten verder uit te lopen. 20-18. Er werden nog steeds veel fouten gefloten, waardoor de foutenlast opliep.

In het 4e kwart moest het dan gebeuren. In het begin liepen we al weer snel tegen fouten aan waardoor Rick naar de kant moest. Ook Cee Jay pakte nu wat scores en Jurriaan vergrootte zijn productie. Het was allemaal niet genoeg om terug te komen, dit kwart eindigde in 19-19 waardoor  een 78-60 eindstand op het scorebord stond. Het was jammer dat we de opgelopen achterstand uit het 1e kwart niet meer konden goedmaken. Beide teams eindigde met 22 fouten met zoveel vrije worpen dat er veel extra tijd bij moest. We haalden echter maar 10 uit 35 uit deze vrije worpen, dus 29%. Onze tegenstander deed dat met 14 uit 28 een stuk beter.

 

De scores:

Mauricio 15 punten (3 fouten)

Sam 10 punten (2 fouten)

Rick 10 punten (fouled out)

Vincent 8 punten (1 fout)

Jurriaan 6 punten (4 fouten)

Cas 5 punten (3 fouten)

Cee Jay 4 punten (4 fouten)

Roel 2 punten (1 fout)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: