Bekertoernooi Vlijmscherp SVH HS1

Bekertoernooi in Musselkanaal

 

Op zaterdag 14 september 2013 stond voor heren 1 van Vlijmscherp SVH het bekertoernooi op het programma. We waren het er allemaal over eens dat we niet zelf een bekertoernooi wilden organiseren en dat hebben we geweten. We mochten op bezoek bij BV Jahn II, een club uit Stadskanaal. Het toernooi vond echter plaats in Musselkanaal. Na een ritje van 2,5 uur kwamen we rond 12.45 uur aan bij de sporthal, waar onze eerste wedstrijd om 13.30 uur op het programma stond. We zijn niet compleet afgereisd naar Musselkanaal. Paul Schilders en Dirk ten Have ontbraken, waardoor we onder de borden de nodige spierkracht en lengte mistten.

 

Vlijmscherp SVH HS1 – Cady ’73 HS1

De eerste wedstrijd speelden we tegen Cady ’73, een team uit Capelle a/d IJssel en voor ons een onbekende tegenstander. Het is al snel duidelijk dat onze tegenstander de lange reis beter had verteerd dan wij. Het lijkt erop alsof we nog niet goed wakker zijn. Cady speelt feller en beter geconcentreerd. Wij daarentegen zetten een nieuwe trend binnen het team door met z’n allen zo veel mogelijk simpele ballen mis te gooien. Verdedigend laten we ook steken vallen waardoor we snel tegen een achterstand aankijken. We moeten ook nog even  wennen aan de scheidsrechters. Wij zijn het gewend om redelijk fysiek te spelen. De scheidsrechters hielden alles echter erg strak wat ons al snel in foutenlast bracht. Uiteindelijk verliezen we de eerste wedstrijd met 41-53.

 

Lokomotief HS2 – Vlijmscherp SVH HS1

Meteen na de eerste wedstrijd mogen we direct aantreden voor de volgende pot basketbal. Tegenstander nu was Lokomotief heren 2 uit Rijswijk, eveneens spelend in rayon west. Nu starten we wel scherp en we komen al snel op een comfortabele voorsprong. Voor deze wedstrijd waren twee nieuwe scheidsrechters aangesteld en ook deze heren floten erg strak. Nu had onze tegenstander hier echter meer moeite mee dan wij, waardoor wij veelvuldig aan de vrije worp lijn kwamen te staan. Tegen Lokomotief hebben we een duidelijk lengteoverwicht, waardoor Broekie en Vinnie niet te stoppen zijn zonder fouten. Toch verliep deze wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Ondanks dat Lokomotief veel meer fouten maakte, konden er aan onze kant een aantal spelers het veld verlaten met 4 persoonlijke fouten. Wat bleek nou achter, ze hadden de fouten bij het verkeerde team opgeschreven; een foutje moet kunnen! Gelukkig had het geen invloed op de uitslag. We winnen deze wedstrijd met 49-69.

 

Na deze wedstrijd hadden we twee wedstrijden rust voordat we om 19.30 uur nog mochten aantreden tegen thuisteam BV Jahn II HS1. Dus tijd om vast een keer te douchen, zodat we in schone witte tenues konden aantreden tegen Jahn, die ook in het blauw spelen. Vincent, Nino en Jaap gingen de friettent in het bruisende centrum van Musselkanaal eens onveilig maken. Verder werd er op de tribune naar de andere wedstrijden gekeken. Ook zijn we erachter gekomen waar de naam Jahn vandaan is gekomen, dat was een of andere Duitser uit de negentiende eeuw. Wie Jahn II dan was is nog steeds onduidelijk, maar goed.

 

BV Jahn II HS1 – Vlijmscherp SVH HS1

Dan de laatste wedstrijd tegen Jahn II. De thuisploeg had tot nu toe de andere wedstrijden verloren en het is duidelijk een team wat aan het opbouwen is voor de toekomst. Ondanks de lange rust en stijve spieren weten we al snel een gat te slaan en komen we op een dikke voorsprong. Jahn heeft moeite om tot scoren te komen en bij ons lijkt het erop dat de ballen eindelijk beginnen te vallen. Dat mag natuurlijk ook wel in de derde wedstrijd. Jaap krijgt de eer van het missen van de meest open lay-up van het toernooi. Dat wordt dan wel gecompenseerd door vier rake driepunters. Rob weet het net ook eindelijk te vinden waardoor we makkelijk op voorsprong komen. Toch verloopt de wedstrijd niet geheel vlekkeloos. Doordat de scheidsrechters ook in deze wedstrijd erg strak fluiten, raken wij een beetje geïrriteerd. Nadat Bjorn gedurende het toernooi al meerdere keren een laatste waarschuwing heeft gehad, is de eer aan onze captain John om de eerste technische fout te pakken van het seizoen, dus alvast een tientje in de pot. We winnen uiteindelijk met 52-89, een vrij hoge score na een vermoeiende dag en in slechts 8 minuten per kwart.

 

Door onze twee overwinningen worden we tweede op het toernooi wat betekent dat we geplaatst zijn voor de eerste ronde van de beker. Dit werd natuurlijk gigantisch gevierd in de kantine in Musselkanaal met een lekker biertje. Daarna snel weer terug richting Vlijmen om daar de lopers van de 80 van de Langstraat aan te gaan moedigen. Gelukkig zorgde de terugreis nog voor wat vermaak. Op de A50 bij Arnhem was een ongeluk gebeurd waardoor we daar stilstonden en op de snelweg nog even gezellig na konden praten. Het gaspedaal was echter al aardig ingetrapt en ook toen weer konden rijden is de maximumsnelheid wellicht nog wat overschreden, ik heb vooral niet te veel op de teller gekeken. Feit is wel dat we ondanks 25 minuten stilstaan toch binnen 2,5 uur weer in Vlijmen aankwamen.


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: