BC Waldric U10-1 - Vlijmscherp SVH U10-1

Op zaterdagmiddag stond weer een topper op het programma. De nummer 1 tegen de nummer 2 van de competitie. Dus Vlijmscherp U10 1 tegen Waldric U10 1. Dit keer vond de wedstrijd in Woudrichem plaats. Er waren weinig supporters om ons team aan te moedigen. Veel supporters vonden het affiche blijkbaar te spannend om live mee te maken en bleven daarom tandenbijtend thuis. Hierbij een kort verslag, ook voor de thuisblijvers, van deze belangrijke wedstrijd.

In de eerste periode werd er weinig gescoord. Slechts twee keer ging de bal door de basket waaronder een mooie score onder het bord van Jonathan. Pas in de tweede periode werd ons team een beetje wakker. Met een mooie lay-up van Luuk van den Veerdonk en een driepunter van Berend werd de voorsprong uitgebouwd. Onze tegenstander had problemen de bal op te brengen. Ons team bleef druk op de tegenstander houden. Door goed verdedigend werk van Joep konden de tegenstanders ook deze periode niet tot scoren komen. In de derde periode ging ons team door op de goede weg. Nizar kon uit een fast-break scoren en Thijn kon, nadat Siebe de bal knap had onderschept, een geslaagd afstandsschot nemen. Ook Mattiz bleef vaak gevaarlijk onder de borden en kon vanuit die positie mooi scoren. In de laatste periode voor de rust liet Ties zien dat hij goed een steal kan plaatsen en van daaruit kan scoren.
De eerste helft zat erop. De coaches Paul en John konden terugkijken op misschien we 1 van de beste wedstrijden tot nu toe. Na wat warmlopen in pauze begon de tweede helft.

In de vijfde periode kreeg Nizar een paar vrije worpen die net mis gingen. Gelukkig kon hij na goed verdedigen de bal afpakken en afronden met een lay-up. Ook Ties kon in deze periode weer scoren. De tegenstanders hadden moeite om de aanvalsdrift van ons team te stoppen. In de zesde periode zorgen Jonathan en Luuk van den Veerdonk ervoor dat het verschil opliep tot meer dan dertig punten. De coach van de tegenstanders besloot on in de zesde periode alleen maar lange spelers op te stellen. Ondanks een lengte overwicht van de tegenstanders in deze periode konden ze echter niet genoeg terugkomen. In de zevende periode pakte Siebe knap een paar rebounds en verzilverde 1 hiervan met een score. Ook Thijn kwam weer een keer gevaarlijk door met een score. In de laatste periode brak de tegenstander volledig. In deze periode werd het verschil met 12 punten vergroot. Joep wist een fast-break succesvol met een score af te ronden en ook Berend ronde een lay-up correct af. De laatste score was van Mattiz die steeds beter zijn rol onder de bucket invult. Met meer dan 40 punten verschil werd gewonnen. Een prestatie van formaat. En het verschil was waarschijnlijk nog groter geworden als Daan erbij was geweest want hij was helaas ziek. Beterschap gewenst!


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: MJ

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: