BC Waldric HS1 – Vlijmscherp SVH HS2

Heren 2 van Vlijmscherp SVH mocht zaterdagavond aantreden tegen de heren van BC Waldric. Wij verschijnen nogal gehavend aan de start: Maurice is er niet bij en Nigel kan slechts één helft meespelen. Daardoor besloot coach Ernst om de schoenen maar weer eens tevoorschijn te toveren en mee te spelen. We starten de wedstrijd met Paul, Bart, Stan, Jaap en Cas.

 

We beginnen slecht aan de wedstrijd. Waldric weet een aantal keer eenvoudig te scoren en wij weten maar moeizaam wat ballen door de ring te gooien. Hierdoor kijken we al snel tegen een achterstand aan. Door het gebrek aan lange mannen bij de thuisploeg proberen we voornamelijk Paul te zoeken in de aanval. Die weet zijn ballen goed te scoren, echter produceren we voor de rest aanvallen te weinig punten. Daardoor kijken we na het eerste kwart al tegen een achterstand aan van 25-8.

 

In het tweede kwart komen we aanvallend beter uit de verf. We weten Paul goed te vinden en hij is niet te stoppen voor Waldric. Ook Stan laat zich goed zien en door zich goed te positioneren kan hij een aantal keer makkelijk scoren omdat de thuisploeg Paul gaat double teamen. Verdedigend staan we beter waardoor we dit kwart winnend afsluiten, echter met 2 puntjes, waardoor we bij rust nog achterstaan met 44-29.

 

Het derde kwart lijkt een kopie van het tweede kwart. Paul weet veelvuldig te scoren. Verder weten Stan, Cas en Jaap er af en toe een bal in te gooien. Ook dit kwart sluitend we winnend af, nu slechts met één puntje verschil, waardoor we niet echt terug komen in de wedstrijd. Stand na de derde periode is 62-48.

 

We komen in het vierde kwart terug tot 12 punten maar verder niet. Waldric is niet in staat om Paul en Stan clean af te stoppen en beiden mogen dit kwart veelvuldig naar de vrije worp lijn. Wij beginnen echter vermoeid te raken, waardoor we verdedigend wat minder scherp worden. We sluiten de wedstrijd af met de eindstand 82-67.


We verliezen de wedstrijd in het eerste kwart, in de rest van de wedstrijd blijven we goed bij. We verliezen het deze wedstrijd met name op het gebrek aan aanvallende kracht, voor de scores zijn we te afhankelijk van 2 à 3 spelers. Toch verlieten we wel met een goed gevoel de hal in Woudrichem, omdat we wel een lekkere wedstrijd hebben gespeeld en een hoop dingen goed hebben gedaan die eerder dit seizoen nog fout gingen.

 

De stats:

Paul 36 punten (10/17 vrije worpen), 3 fouten

Stan 15 punten (3/9 vrije worpen), 2 fouten

Jaap 11 punten (3 driepunters), 3 fouten

Cas 3 punten (1 driepunter), 3 fouten

Ernst 2 punten, 1 fout

Bart 0 punten, 3 fouten

Nigel 0 punten, 1 fout


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: