BC Virtus HS3 – Vlijmscherp SVH HS2

Op zaterdag 22 maart 2014 mochten heren 2 van Vlijmscherp SVH op bezoek in Werkendam om tegen het derde team van BC Virtus te spelen. Zij zijn al zeker van de tweede plaats in de competitie. Wij treden wat verzakt aan. Onze tweede scorer Ruben is op wintersport, Koen is afwezig en Ernst is nog niet helemaal fit en zou alleen in noodgevallen minuten gaan maken. We starten met Maikel, Maurice, Stan, Jaap en Nino.

 

We starten goed op het center court in de Crosser. Stan kan een aantal keer makkelijk driven en kan hieruit een aantal keer scoren of hij mag naar de vrije worp lijn. Jaap schiet er ook nog een paar driepunters in waardoor de wedstrijd gelijk op gaat. Het schot valt bij Virtus nog niet echt, maar zij zetten hier wel een aantal inside scores tegenover. Na een periode is de stand 20-19 voor de thuisploeg, waardoor het nog alle kanten op kan gaan.

 

In het tweede kwart beginnen we nog lekker met een score van Maurice en een lekker balletje van Bart. Dan vallen we echter stil. Virtus weet nog wel het net te vinden waardoor we snel tegen een achterstand aan lopen. Dan valt Bart ook nog eens uit met een enkelblessure waardoor we eigenlijk nog maar één wissel hebben. Maurice weet in de laatste minuut nog een keer te score waardoor we met een 45-25 achterstand gaan rusten.

 

In het derde kwart weten we gelukkig weer wat meer te scoren. Jaap wordt een aantal keer vrijgescreend en dat resulteert in nog drie rake driepunters. We hebben echter moeite om de centers van Virtus af te stoppen en ook nummer 9 weet een aantal keer te score, waardoor onze achterstand groeit. We sluiten het kwart af met een achterstand van 68-40.

 

Het vierde kwart is voor de statistieken. Bij ons begint de vermoeidheid wat te spelen. Virtus heeft hier met 12 man minder last van maar geloven het wel in het vierde kwart. Stan weet nog een aantal keer te scoren met een drive en mag dit kwart veelvuldig naar de vrije worp lijn. Verder scoort Jaap nog twee ballen en wordt de eindstand uiteindelijk 82-54.

 

We wisten op voorhand al dat het moeilijk zou worden om in Werkendam te winnen. We hebben er in ieder geval een leuke wedstrijd van proberen te maken en het positief om te zien dat we tot het einde met een goede intensiteit bleven spelen. Inmiddels weten we ook dat Migliore kampioen is geworden in onze klasse, dus felicitaties naar de mannen uit Rijen!

 

De stats:

Jaap 23 punten (7 driepunters)

Stan 19 punten (5/14 vrije worpen)

Maurice 6 punten

Nino 2 punten

Bart 2 punten

Maikel 2 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: