BC Virtus DU20 - Vlijmscherp SVH DU20

Met zes speelsters moesten we vandaag aan de wedstrijd beginnen tegen het sterkste team uit onze competitie. Thuis hadden we al van Virtus verloren in een zeer slordige wedstrijd en we hoopten dus dat we in ieder geval op onze verdediging zouden kunnen oefenen. Vooraf hadden we wel aangegeven dat door de beperkte wisselmogelijkheden we voorzichtig moesten zijn met de persoonlijke fouten. Het 1ste kwart begonnen we redelijk, hoewel het tot de 8ste minuut duurde voor we onze eerste score konden laten aantekenen. Dit was een score van Jorien die gedurende de wedstrijd veel rebounds pakte en zelfs de hele punten productie van het 1ste kwart voor haar rekening nam.  Nadeel was dat Shannon in dit kwart al snel op 3 fouten kwam te staan, wat met name werd veroorzaakt doordat we onze persoonlijke tegenstanders niet goed verdedigden en de helpside niet goed werkte. Stand 13-6.

 

In het 2de kwart liep Virtus verder uit en waren wij alleen maar in staat om in de eerste en laatste minuut te scoren. Opnieuw bleek dat het voor ons lastig is om met 1 wisselspeelster een wedstrijd om te buigen, maar doordat Aniek met wat meer zelfvertrouwen ging spelen, kreeg Sydney wat meer ruimte in de aanval. Score 1ste helft: 38-14.

 

In het 3de  kwart lukte het om aanvallend iets meer weerwoord te bieden maar jammer genoeg waren het alleen Shannon en Sydney die tot scoren wisten te komen. Wel pakten we zowel aanvallen als verdedigend veel rebounds, alhoewel het goed samenspel in het uitboxen vaak ontbrak. Gelukkig hebben we dan de lengte in huis om toch de rebounds te pakken.

 

Het laatste kwart was het kaarsje een beetje uit en liepen we vaak achter de feiten aan, doordat we de gehele wedstrijd te weinig als team speelden en teveel energie was opgegaan in het individueel vrijlopen. Opnieuw was het alleen Jorien die tot scoren wist te komen in dit kwart. Virtus maakte het ons de laatste 3 minuten erg lastig met een full court press, en doordat Aniek al met 5 fouten aan de kant zat, moesten de andere 5 dit alleen oplossen. Door te proberen ons uit de press te passen, kwamen we er een aantal keren goed uit, maar met het gebrek aan ervaring in het team met 3 eerste jaars spelers Jorien, Pien en Madelief was het duidelijk dat we nog verder moeten groeien in het doorgronden van het spel. Weten waar en hoe je moet staan en bewegen, is iets waar we de komende trainingen en wedstrijden weer verder aan gaan werken. Ook het positief coachen in het veld verdient nog wat verdere aandacht. Eindstand 87-32.

 

Scores Jorien & Sydney 12 en Shannon 8 punten.

 

Volgende week revanche tegen EBBC. 


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: DU20

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: