BC Langstraat Shooters U12-2 vs Vlijmscherp SVH U12-2

Om 12:30 uur zondag 11 oktober staat de game voor deze week weer op het programma.
We vetrekken op tijd om 11:45 uur ivm een omleiding. Uiteindelijk bleek de binnendoorweg van Frank (ouder van Melle) een betere weg dan die van de coach.
Keurig wachtte iedereen op de coach (met Yanniek en Thijs) bij de sporthal in Waalwijk :).
Even omkleden en dan het veld op.
De borden bleken hard, de bal geen grip. Afijn het is business as usual als het gaat om uitspelen.
Na een goede warming up beginnen we aan de 1e periode.
Ook in deze game komen we meteen achter, alleen niet zo ver als de wedstrijd van de week ervoor (toen werd het 23-0 voor de gasten en wonnen we nog).
Het werd 6-0 voordat Jeroen de score opent met een balletje via het bord. Daarna scoort Yanniek 1x en Thomas 2x, we sluiten de periode as met een 8-10 voorsprong.
Daarna werd het stuivertje wisselen met de voorsprong, waarbij we gaan rusten met 17-19. Overigens staan op het sheet staan maar 7 perioden ingevuld omdat er geen mini-sheet voorradig was.
We bleven goed verdedigen, maar de ballen wilden er nog niet zo in als we gewend waren. Dit vanwege voorgenoemde redenen.
De scheidsrechter Esmee van der Steen floot erg goed en was duidelijk naar onze jongens als er wat werd gefloten.
De andere jonge scheidsrechter werd geholpen in het fluiten door een ervaren scheidsrechter die telkens meeliep, erg goed dus.
In de pauze dan maar even oefenen op lay-ups waarbij de jongens hard moesten aankomen lopen en dan héél rustig de bal tegen bord gooien.
Dan in de 5e periode weten we een gaatje te slaan via mooie scores van Storm en Aron, maar ook d.m.v. een goede defence van Jeroen, Yanniek, Melle, Storm en Aron.
Twee periodes daaropvolgend komen ze iets terug maar door goede defence van o.a. Adrie blijft dat beperkt.
We trainen al een aantal weken op "hand in de pass-lijn" en "out-of-bounce". Bij "hand in de passlijn" moeten de jongens als ware plakken bij hun tegenstander en zorgen dat ze de bal niet kunnen vangen. Ze moeten dus tussen de man en de bal instaan en met hun hand de pass tegen houden door de hand in de passlijn te houden. Bij de out-of-bounce dienen de jongens op een rij te staan ter hoogte van de vrije worp lijn en dan snijdt vervolgens de nr 1,2,4 en 5 naar de bal i.p.v. allemaal op een "kluitje"  te staan. E.e.a. verloopt steeds beter.
De laatste periode laten de heren Aron, Storm, Melle, Yanniek en Thijs er geen gras meer over groeien en lopen we uit van 27-32 naar 29-40.
Dit zijn de wedstrijden waar de kinderen veel van leren. Ze zien dat ze nooit moeten opgeven en als ze zich aan de taken houden in deze competitie altijd kans hebben.
Achteraf bleek BC Langstraat Shooters 2 net als wij team 1 en 2 te hebben omgedraaid ivm bankspelers.
Scores ( mooi verdeeld)
Storm:10 punten
Aron: 9 punten
Thomas: 7 punten
Jeroen: 6 punten
Yanniek: 5 punten
Melle: 2 punten
Thijs : 1 punt

Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: