BC Langstraat Shooters HS2 - Vlijmscherp SVH HS2

Zondag 27 oktober stond voor heren 2 van Vlijmscherp SVH voor de tweede keer op een rij een wedstrijd tegen Langstraat Shooters op het programma. Vorige week zaterdag hadden we in een wat afwijkende samenstelling eenvoudig gewonnen in Die Heygrave, nu mochten we op bezoek in de Slagen in Waalwijk. Koen en Nino waren geblesseerd. We starten de wedstrijd met Maikel, Maurice, Stan, Jaap en Ernst.

 

We starten de wedstrijd goed. We creëren open schoten en Waalwijk weet het netje nog niet te vinden, waardoor we door driepunters van Ernst en Jaap en scores van Stan snel uitlopen naar een 13-1 voorsprong. Dan beginnen de ballen bij de thuisploeg ook een beetje te vallen, terwijl het bij ons wat stilvalt, waardoor we het kwart eindigen met een voorsprong van 18-11.

 

Het beeld in het tweede kwart is hetzelfde. Wij krijgen open schoten die steeds beter gaan vallen. Ernst ploft er een aantal lekkere drietjes achter elkaar in en Jaap doet vrolijk hetzelfde. De thuisploeg is aanvallend te weinig dreigend. Toch verslappen we weer wat aan het einde van het kwart waardoor Langstraat Shooters er nog snel 8 punten in weten te gooien, waardoor we gaan rusten met een voorsprong van 43-28.

 

Na rust is het een andere wedstrijd. De thuisploeg zet een full court press neer en daar hebben we moeite mee. We leiden een aantal keer balverlies wat makkelijke scores tegen tot gevolg heeft. Ook als we wel door de press heen komen weten we niet te scoren, doordat we in de aanval veel te gehaast gaan spelen. De thuisploeg komt hierdoor verdient terug tot 40-45. Ernst weet er nog een lekkere driepunter in te gooien en Stan kan vanuit de press als een raket richting de basket, waardoor we het kwart nog eindigen met een veilige marge: 54-48 in ons voordeel.

 

De press van Waalwijk blijft in het vierde kwart staan, maar de vermoeidheid begint mee te spelen aan beide kanten. Wij komen redelijk goed uit de press maar zijn niet zo scherp meer in de afronding. Langstraat Shooters scoort wel een aantal keer makkelijk waardoor met nog vijf minuten te spelen voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aankijken van 60-58. Stan weet echter nog twee keer te scoren en met nog zo’n anderhalve minuut te spelen gooit Jaap er nog een hele lelijke driepunter in met bord. Lelijk of niet, daardoor hebben we wel weer een voorsprong van 67-60 te pakken. Wij kunnen de thuisploeg niet goed meer clean afstoppen. Gelukkig voor ons gaan er weinig vrije worpen in. Een score met bonus van Stan gooit blijkt de definitieve winst voor ons op te leveren. Waalwijk heeft met nog 6 seconden te spelen en een achterstand van 5 punten nog een time-out. De aanval levert echter niets op, waardoor wij voor de tweede keer in acht dagen van dit team winnen. Eindstand 67-72.

 

Leuke wedstrijd waarin wij het onszelf behoorlijk lastig maken door in de tweede helft slordig te spelen en daardoor veel balverlies leiden en simpele ballen missen. Dit is wel de verdienste van de thuisploeg die dit forceerde. Wij schieten als team slechts 4 van de 17 vrije worpen raak, dat moet beter willen we meer wedstrijden gaan winnen! Verder complimenten voor de dame en heer in het grijs die een prima wedstrijd floten.

 

De stats:

Jaap 21 punten (6 driepunters, 1/2 vrije worpen)

Stan 19 punten (3/9 vrije worpen)

Ernst 16 punten (4 driepunters, 0/2 vrije worpen)

Ruben 6 punten

Maurice 6 punten (0/4 vrije worpen)

Maikel 4 punten


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: