BC Eindhoven HS1 - Vlijmscherp SVH HS1

Volgens het forum is VSVH de underdog en da's dus lekker spelen.

We zijn dit keer met 8 mensen dus wederom krijgt (bijna) iedereen de tijd om er lekker in te komen.

 

Het 1e kwart beginnen we met John, Bjorn, Richard, Vincent en Paul.

BCE begint met een zone defense waarbij onze schoten niet echt vallen.

BCE loopt uit tot 9-0 waarna Paul het wel welletjes vindt en er een score tegenover zet. Dan is het 9-2 in de 4e minuut.

 

Het devies is rustig blijven en gewoon doorgaan. John, onze captain, blijft het spel goed verdelen en houdt het hoofd koel. Als dan het schot van Richard en Bjorn valt begint de diesel om gang te komen. We eindigen het kwart met 14-15 in ons voordeel.

De partijen doen niks onder voor elkaar en van alles is dus mogelijk.

 

In het 2e kwart doen o.a. Rob middels 2 drietjes, Bjorn met 2 drietjes samen Richard met 2 schotjes en Paul met een paar vrije worpen een aardig duitje in het zakje. Ruben maakt ook z'n minuten en doet dit goed, zelfs met een mooi blok. Verdedigend staat het eigenlijk vrij aardig aangezien de tegenstander in eigen huis niet verder komt dan 32 punten.

 

We gaan rusten met 32-37.

 

Het 3e kwart begint en BCE schakelt over naar een man-to-man verdediging waar Vincent eigenlijk direct van profiteert en maakt dit kwart een aantal goede scores. Bjorn blijft ook dit kwart gewoon drietjes binnen gooien. We lopen dit kwart zo'n 13 punten uit. Totdat BCE z'n defense gaat aantrekken en we elkaar niet goed vrij spelen. We eindigen dit kwart met 52-57 nog net in ons voordeel.

 

Het 4e kwart gaat door waar we geëindigd zijn en BCE blijft nog steeds terugkomen tot uiteindelijk 56-57. Op dat moment wordt WJ Ackermans gewisseld om onduidelijke redenen. We lopen op dat moment weer redelijk snel uit naar 61-71 in de 6e minuut mede door een paar steals van Paul met daarop volgende breaks. Vervolgens krijgen we 6 vrije worpen op rij mede door 2 technische fouten en spelen we de wedstrijd verder uit.

 

Uiteindelijk wordt het na een draak van een einde 65-83 en dat geeft wel een wat vertekend beeld, want zo'n nivo verschil is het niet geweest.

 

Conclusie: Al met al een leuke wedstrijd basketball in de eerste 3 kwarten. De zone spelen hebben we goed uitgespeeld en het blijkt dat VSVH over veel schotkracht beschikt. We hebben 5 man in de dubbele cijfers inclusief 2 van de 3 centers. Defensief stond het aardig aangezien de tegenstander niet meer dan 65 punten scoort. Veel Teams kunnen het hier moeilijk gaan krijgen aangezien het een relatief klein veld is en zone van BCE goed staat. Als dan het schot niet valt heb je een probleem wat inside heeft BCE heel wat power.

 

Scores:

Bjorn van Hout: 31 punten

Rob Timmermans: 15 punten

Richard Beens: 14 punten

Vincent van Meurs: 11 punten

Paul Schilders: 10 punten

Dirk ten Have: 2 punten

Vrije worpen: 19 / 29 = 66%


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: RB

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: