Ardito HS1 - Vlijmscherp SVH HS2

Zaterdag 1 november 2014 mocht heren 2 aantreden tegen het eerste team van Ardito uit Zaltbommel. Voor velen was het een eeuwigheid geleden dat er in Zaltbommel gespeeld was, dus de navigatie mocht weer een keer aan op de heenweg. Ervaren krachten Marco en Sander waren bereid om vandaag mee te spelen, om zo het gemis van de geblesseerde Nigel en Nino op te vangen. We starten de wedstrijd met Paul, Bart, Maurice, Jaap en Cas.

 

Ardito schiet uit de startblokken en weet er in korte tijd drie driepunters in te gooien, waardoor wij eigenlijk meteen achter de feiten aanlopen. Wij weten wel wat schoten te creëren maar die willen nog niet vallen. Gelukkig weten we Paul na verloop van tijd wel beter te vinden en Ardito heeft grote moeite om hem af te stoppen. Verdedigend zijn we echter steeds een stapje te langzaam en het fel en gretig spelende Ardito maakt hier goed gebruik van. Stand na het eerste kwart is 12-21.

 

Het beeld in het tweede kwart is eigenlijk hetzelfde. We proberen Paul inside te zoeken voor de simpele score. Daar stapt snel een extra verdediger van Ardito bij. De scheidsrechters laten veel toe onderin, waardoor Paul een aantal keer niet tot scoren komt waar hij wellicht wel naar de vrije worp lijn had moeten mogen. Na drie minuten spelen wordt een overduidelijke driepunter van Jaap helaas maar als een tweepunter geteld en daarna vallen we wat stil. Stan bemoeit zich in de laatste minuten een aantal keer met de score, maar we krijgen nog geen grip op de aanvallen van Ardito, waardoor we gaan rusten met een achterstand van 45-30. Coach Ernst heeft helaas nog andere verplichtingen dus zullen we de coaching de rest van de wedstrijd zelf op moeten pakken.

 

We starten redelijk in het derde kwart en we weten Ardito de eerste anderhalve minuut niet tot scoren te laten komen. Wij scoren zelf helaas ook maar twee punten dus dat schiet niet echt op. We blijven Paul veelvuldig zoeken. Die mag in dit kwart wel veelvuldig naar de vrije worp lijn en weet zijn vrije worpen tegen een hoog percentage af te werken dankzij het lekkere bordje in Zaltbommel. Door de helpside defense van Ardito komt er meer ruimte voor de schutters en Cas en Jaap weten daarvan te profiteren met twee driepunters achter elkaar. We weten terug te komen tot 58-51 en de spanning is helemaal terug in de wedstrijd. Ardito weet het net echter nog wel een paar keer te vinden waarmee de stand na de derde periode 64-53 is in het voordeel van de thuisploeg.

 

We starten het vierde kwart lekker met twee snelle driepunters achter elkaar van Jaap. De sfeer in de wedstrijd wordt wat grimmiger met als dieptepunt nummer 11 van Ardito, die het nodig vond om zo’n beetje iedere speler van ons uit te schelden voor mongool of andere termen en vooral van uitdelen hield zonder te kunnen incasseren. Wij laten ons echter niet gek maken en proberen ons eigen spel te blijven spelen. We blijven Paul zoeken en die blijft scoren, waardoor we halverwege het kwart op 72-63 staan. Helaas lijden we dan een paar keer dom balverlies en weet Ardito uit de break te scoren. Paul wordt inmiddels bijna continu direct door drie man verdedigd als hij de bal krijgt en we weten hier helaas geen simpele scores uit te halen. Na nog wat missers van onze kant weet de thuisploeg aan de andere kant nog een aantal keer simpel te scoren, wat de eindstand op 88-68 brengt.

 

Een enigszins geflatteerde score. Het verschil tussen beide Teams was een stuk kleiner dan de twintig punten verschil op het bord laten zien. Wij hebben vandaag keihard geknokt om eindelijk de eerste punten binnen te halen maar Ardito deed qua inzet exact hetzelfde waardoor we helaas weer een geel sheet mee naar huis mochten nemen. Volgende week mogen we thuis aantreden tegen WBB Giants, die net als wij nog geen wedstrijd hebben gewonnen. Een mooie kans voor ons om ook eindelijk weer eens een roze sheet mee naar huis te nemen.

 

De stats:

Paul 32 punten (14/18 vrije worpen), 0 fouten

Jaap 17 punten (5 driepunters), 3 fouten

Stan 9 punten (3/6 vrije worpen), 1 fout

Cas 5 punten (1 driepunter), 1 fout

Bart 2 punten, 1 fout

Sander 2 punten, 2 fouten

Maurice 1 punt (1/2 vrije worpen), 5 fouten

Marco 0 punten, 4 fouten (had volgens mij wel gescoord, staat niet op het sheet)


Geen bijlage beschikbaar.
Geplaatst op door: JK

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: