Vriendjes en vriendinnetjes ochtend een groot succes

Afgelopen zondagochtend 28 oktober  10 uur stonden ruim 75 kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar in Die Heygrave te popelen om aan deze vriendjes en vriendinnetjes ochtend mee te doen. Van de deelnemers waren 32 reeds lid van basketbal vereniging Vlijmscherp SVH en 43 kinderen waren vriendjes of vriendinnen die nog geen lid zijn, Met deze verhouding is de technisch commissie van vlijmscherp SVH erg blij.

 gropesfoto

Door de jeugd trainers van basketball vereniging Vlijmscherp SVH (Ernst, Sander, Mario, Martijn, Richard, Michiel, Antoine, Bart, Michel, John, Rick en Paul) was in samenwerking met oud international Kees Akerboom (99 interlands) een gevarieerd programma bedacht waarbij er na een gezamenlijke warming up op 6 verschillende stations oefeningen werden gedaan waar de basketbal beginselen aangeleerd werden.

 

E.e.a. werd verdeeld op leeftijd waarbij natuurlijk ook met de meegenomen vriendjes en vriendinnen rekening werd gehouden. De verschillende stations bestonden uit: passen, verdedigen, een lay-up, schieten, dribbelen, 1 tegen 1. Ieder station werd bemand door 2 jeugdtrainers van Vlijmscherp SVH.

 

Bij het schieten stond (samen met Antoine) natuurlijk Kees Akerboom. Kees is de beste schutter die in Nederland rondloopt en is afgelopen seizoen gestopt bij de professionals van New Heroes. Hij gaf de kinderen tips hoe er technisch goed geschoten moest worden.

Ernst en Richard stonden bij het dribbelen. En deden dat erg leuk.

Rick en Martijn stonden bij de 1 vs. 1 waar het er soms hard aan toe ging.

Michel en Sander deden met de ladders diverse verschillende verdedigende oefeningen

John en Michiel leerde de jongens hoe je goed moet overpassen,

Bart en Mario leerde meerdere kinderen hoe ze een goede lay-up moesten make.

Paul die de warming up had gedaan deed als vliegende keep mee en verzorgde daarnaast de tijd en de omroep installatie.

 schot Kees

Nadat alle kinderen de 6 verschillende stations hadden gedaan was het 11.30 uur en tijd voor een pauze en een gezonde snack. Hierna gaf Kees Akerboom nog een schot clinic en konden de kinderen vragen stellen aan Kees. Na een korte uitleg waarbij hij aangaf dat je heel veel moet oefenen om een goede schutter te worden en altijd van dichtbij moet beginnen was het tijd om de aanwijzingen in de praktijk te brengen.

Hij ging vanaf 5 verschillende posities 5 ballen schieten en met de kinderen was afgesproken dat hij 20 schoten raak zou schieten. De hilariteit was natuurlijk groot toen Kees maar 19 ballen raak schoot en in plaats van de kinderen Kees het veld op en neer moest rennen.  Jasper Schilders die de ballen mocht afvangen was solidair met Kees en liep ook mee, Hij liep sneller heen en weer dan Kees Akerboom.

 

Daarna deed hij nog een oefening, Beat the Pro. Een schotoefening waarbij je vanaf verschillende posities 10x raak moet schieten en je daarnaast maximaal 5x mag missen. Kees deed dit met verve en schoot 10 ballen raak en slechts 4 ballen mis. Daarna mochten de coaches een speler kiezen die dit ook mocht proberen. Berend Janson (10 jaar oud) en speler van zowel U12-1 alsook de U14-1 ging op verzoek van de coaches de uitdaging aan. Kees Akerboom was verrast door de schotkwaliteiten van Berend. Wellicht tot zijn eigen verbazing deed Berend  het nog beter dan Akerboom en schoot hij 10 ballen raak en slechts 2 mis. Daarmee had Berend dus het spel Beat the Pro van Kees Akerboom gewonnen. Joep van Gestel, die wilde dit ook proberen maar kreeg dit jammer genoeg niet voor elkaar. Maar Berend kan Trots zijn op wat hij heeft bereikt en afgelopen week op de training werd hij er nog een fijntjes aan herinnerd dat hij een betere schutter was dan Kees Akerboom en dat hij dit moet volhouden. Na deze clinic was er natuurlijk nog voldoende tijd om een handtekening te vragen en met Kees op de foto te gaan.

 

Daarna was er natuurlijk nog tijd voor het leukste van het basketbal spelletje, wedstrijden spelen. Er werd op 8 verschillende velden 4x4 gespeeld om zodoende alle kinderen zoveel mogelijk te laten spelen. In verschillende leeftijdscategorieën werd gestreden om ieder balbezit. Er waren 8 teams van de U12, 4 teams van de U10 en 4 teams van de U8 waarbij bij het U8 wel wat lengte verschil te zien was. Bij de U12 ging het er soms fanatiek aan toe maar dit waren geen wedstrijden oor de winst  Er waren geen winnaars omdat het hier niet om de winst ging maar vooral om de fun. We wilden deze ochtend ervoor zorgen dat de vrienden het leuk vinden zodat ze wellicht in de toekomst lid van de club gaan worden.

 overzicht

Deze ochtend eindigde met een shoot-out, waarna de kinderen moe maar voldaan naar huis toe gingen.

 

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde ochtend welke volgend jaar zeker weer terug zal komen, daarnaast willen we als bestuur de trainers nogmaals bedanken voor hun vrijwillige bijdrage deze ochtend.

Voor dat het zover is, is er natuurlijk nog het basketbal toernooi voor basisschool leerlingen, Hiervoor zullen de voorbereidingen binnenkort worden opgestart . Hiervoor zal wederom op diverse basisscholen in de gemeente Heusen worden ingebroken tijdens de gymles en er wederom basketbal les worden gegeven door de trainers van Vlijmscherp SVH. De datum van het scholen toernooi is 17 februari 2019. Verder informatie volgt t.z.t.

 trainers foto

Indien er leden zijn van wie hun vriendje ook wil gaan basketballen, mag hij altijd mee komen naar de training om een paar keer mee te doen. Wel graag vooraf even de trainer inlichten of een mailtje sturen naar Info@bcvlijmscherpSVH.nl zodat we hierop voorbereid zijn.

 

 

 

 

 


Geplaatst op 02/11/2018 door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: