Jeugdkamp Vlijmscherp SVH een groot succes

Nadat er vorig jaar voor de 1e keer in historie van Vlijmscherp SVH een jeugdkamp was georganiseerd was het afgelopen weekend zover dat er door de jeugd en evenementen commissie van Vlijmscherp SVH voor de 2e keer op rij een jeugdkamp is georganiseerd. De jongste jeugd van Vlijmscherp SVH mochten vanaf zaterdag ochtend tot zondagmiddag met de basketbal vereniging op kamp. De locatie was net als vorig jaar sporthal Die Heygrave. Maar liefst 38 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar deden dit jaar mee aan het jeugdkamp.

 

Zaterdagochtend vanaf 10.00 uur zou het beginnen, maar toen de organisatoren om 0900 uur aanwezig waren om e.e.a. klaar te zetten duurde het niet lang voordat de 1e kinderen kwamen binnen druppelen. De kinderen moesten eerst de luchtbedden langs de kant leggen, mede omdat er dit weekend natuurlijk ook gebasketbald moest worden konden de bedden niet in het midden van de hal liggen. Toen dat gebeurd was kregen de ouders nog een kopje koffie aangeboden en mochten ze vertrekken waarna het jeugdkamp echt kon beginnen.

 

We begonnen met een flinke basketbal training waarbij het zweet al snel tevoorschijn kwam. Nadat deze klaar was konden ze een lekkere boterham eten. Waarna ze hun zwembroek mochten aantrekken om vervolgens in het zwembad te gaan zwemmen. Vanwege de weersvooruitzichten hadden we op het laatstemoment nog een waterglijbaan gehuurd en nadat om 1430 uur het zwembad gesloten was voor vrij zwemmen was er met zeep en water heel veel plezier te beleven in de binnenplaats. Het leek wel een schuimparty.

 

Omstreeks 17.30 uur hadden we een hele leuke verrassing voor de kinderen. De organisatie had Kees Akerboom weten te strikken voor een korte clinic. Kees Akerboom is speler van de New Heroes en heeft o.a. zo’n 10 jaar in het Nederlands team gespeeld. Een 3-punter is het wapen van Kees en hij werd dan ook uitgedaagd om een spelletje “beat the Pro” te doen. Hierbij moet je 10 ballen raak schieten. Nadat eerst een aantal kinderen het hadden geprobeerd en zelfs de begeleiding (heren 1 spelers) hun schot kwaliteiten lieten zien was het Kees Akerboom die liet zien hoe je moet schieten en hij schoot 10 ballen achter elkaar feilloos in het netje.

 

Daarna was het etenstijd waarbij er Frietjes op het programma stonden. Gevolgd door quiz welke werd geleid door de coach van de heren 1, een echte basketbal quiz die ging over de NBA, de eredivisie maar ook over weetjes van vlijmscherp SVH. Erg leuk daarbij was om te zien hoe fanatiek sommige kinderen waren.

 

Het was inmiddels 2100 uur geworden en tijd om een film te kijken, het was natuurlijk een basketbalfilm over een jochie van 12 jaar die in de NBA ging spelen  vanwege een paar afgedankte schoenen van Michel Jordan die hij had gevonden.

Nadat de film was afgelopen werd het langzaamaan tijd om de slaapplaats in gereedheid te brengen. De wand moest zakken en de luchtbedden werden allemaal verplaatst want iedereen wil natuurlijk naast zijn maatje of vriendinnetje liggen. De meiden 8 stuks in totaal hadden een hoek van de zaal geclaimd en er was niemand die erbij kon komen liggen.

 

De begeleiding liet het even gaan en kon in de kantine even tot rust komen. Het was al rond de klok van enen dat het nog steeds onrustig was.  Natasja Pullens en Alex Visch waren de nachtwakers dit jaar. Nogmaals dank daarvoor. En toen de begeleiding ook naar bed ging was het daarna gelukkig vrij rustig. Echter voor zessen waren de 1e kinderen alweer wakker en onderweg naar de toiletten, de meiden hoorde je al giechelen maar gelukkig bleef iedereen in de sporthal.

 

Nadat de begeleiding was opgestaan was het rond 7.40 zover dat de kids met een toeter wakker werden gemaakt. Hierna moesten de luchtbedden leeg en de slaapspullen worden opgeruimd voordat er aan het ontbijt kon worden begonnen. Dat duurde wel ff omdat niet iedereen even veel had geslapen die nacht. Uiteindelijk heeft een lekker ontbijtje op en konden de kinderen nog even op de waterglijbaan die pas later in de ochtend weggebracht hoefde te worden.

Uiteindelijk nog een training gedaan met een aantal verdedigende oefeningen en daarna lekker even chillen, filmpjes van de highlights Michel Jordan en LeBron James gekeken waarbij toch duidelijk de voorkeur ging naar Micheal Jordan als de beste speler.

Daarna zijn we geëindigd met een lunch  waarbij we de tosti’s niet aangesleept konden krijgen. Om 1300uur kwamen de ouders de kinderen weer ophalen en konden ze moe maar voldaan naar huis.

 

Al met al mogen we nu al concluderen dat het wederom een geslaagd kamp is geweest. Zonder reeds te hebben geëvalueerd is er nu al gesproken om dit volgend jaar weer en misschien wel structureel te gaan organiseren. Dit is natuurlijk alleen maar mogelijk als de kinderen zich opgeven en gedragen.

 

We willen graag alle vrijwilligers bedanken die dit mogelijk hebben gemaakt. En we praten dan niet alleen over de trainers die het zaal en buitengedeelte hebben begeleid: Rob Jansen, Paul Schilders, Michiel Janson, Antoine van Logten, Bas van Bladel, John van Gestel en Richard Beens. Maar zeker ook over de dames van de horeca: Femke Schilders, Natasja Pullens en Angela van Son. En daarnaast natuurlijk onze nachtwakers Natasja Pullens en Alex Visch.

 

Het bestuur.

WP 20170618 08 18 48 ProWP 20170617 21 36 15 ProWP 20170617 17 34 28 ProWP 20170617 14 21 55 ProWP 20170617 10 43 56 Pro


Geplaatst op 20/06/2017 door: PS

Belangrijke data

20-Aug: Start trainingen
09-Oct: Algemene ledenvergadering 2018
17-Nov: Feestavond
24-Nov: Inion weekend

media

Bezoek ons ook op: