Jeugdkamp 2018 een succes

Het was een TOP JEUGDKAMP.

 

Afgelopen zaterdag was het zover. Het 3e jeugdkamp van Vlijmscherp SVH stond op het punt van beginnen. Vanaf 09.30 kwamen de kinderen bepakt en gezakt met slaapzakken, tassen en luchtbedden naar de sporthal toe.  Al snel was alles opgeblazen en aan de kant gelegd. Na het openingspraatje van Paul Schilders konden de kinderen afscheid nemen van hun ouders en ging het jeugdkamp echt van start.

We begonnen met een training welke door Richard en Thijs Beens, werd gegeven, dribbelen met 1 en 2 ballen, passen en vangen, schieten alles kwam in deze bijna 2 uur durende training aan bod natuurlijk kon ook een partijtje deze training niet ontbreken en zodoende eindigden we met een 3x3 partijtje waar alle kids voldoende aan hun trekken kwamen. Daarna was het al tijd voor een uitgebreide lunch in de kantine.
Er waren 3 dames die dit weekend de kantine volledig onder controle hadden en de kinderen tijdig van eten  voorzagen, Natuurlijk was er ook voldoende drinken en fruit beschikbaar dat door hen werd uitgedeeld. Angela, Femke en Natasja, harstikke bedankt voor jullie medewerking.

 

Na de 1e lunch konden de kinderen naar het zwembad toe en mochten ze natuurlijk allemaal gaan zwemmen, Begeleiders die in 1e instantie niet wilden zwemmen werden vakkundig door de kinderen alsnog in het water geduwd.  Helaas was na anderhalf uur ook dat weer voorbij maar er was nog genoeg te doen die middag. Inmiddels was er een groot springkussen gearriveerd en opgeblazen compleet met discolampen en muziek en ook was er een basket op de binnentuin geplaatst waar door menig kind veelvuldig gebruik van is gemaakt. Het was top weer en dat helpt hierbij natuurlijk ook mee. Rond de klok van 16.30 uur gingen we weer naar binnen de zaal in en mochten de kinderen in 4 groepen van 10 op zijn beurt omkleden in de heren 1 tenues en proberen te scoren met de kleding en schoenen van de diverse heren 1 spelers aan Zoals je zult begrijpen was nogal hilarisch om te zien.

 

Daarna was er de jaarlijkse basketbalquiz die door Rob Jansen werd gegeven, De basketball kennis van de jeugd over de NBA en onze eigen club is redelijk hoog zo bleek tijdens deze quiz. Daarnaast werden ook diverse trainers  op de proef gesteld want zo moesten de kinderen kiezen wie er bij een 1 vs 1 won bij een wedstrijdje tussen Paul en Bas en moesten ze ook kiezen wie er van 5 stuks de meeste vrije worpen raak schoot tussen Antoine en Richard.  (De winnaars waren trouwens Paul en Antoine) waardoor er iedere keer veel kinderen af waren. Zo gingen we meerderen rondes door totdat er 1 winnaar was.

 

Na deze activiteiten was het tijd voor het avondeten en natuurlijk was er friet met frikandellen, kroketten en/of een kipkorn en als je voor 50 man moet gaan bakken dan moet je veel uit de kast halen maar ook hier waren de dames uit de keuken TOP. Binnen een uur had iedereen gegeten en gedronken en meerdere snacks op en wilden ze weer naar buiten een shoot-out doen op de binnenplaats of lekker chillen op het springkussen.  

 

Vanaf 20.30 uur een basketbal film kijken, deze film airbud liep echter na een uurtje vast waardoor we moesten overschakelen naar een andere film en we Spacejam gingen kijken. De trainers speelden ondertussen een fanatiek partijtje 3x3 in de zaal.  Om 23.15 was de film klaar en was het tijd om naar bed te gaan. Diverse keren zijn we gaan luisteren en na een tijdje en wat waarschuwingen verder werd het langzaamaan wat rustiger. De begeleiding konden daarna ook met een gerust hart naar bed. Nachtwakers Alex en Natasja waren inmiddels ook paraat om klaar een nachtje door te halen . De volgende ochtend waren de kids in tegenstelling tot eerdere jaren wel vroeg wakker en stonden sommige al om 07.30 naast hun bed. Nadat de overbekende toeter heeft geklonken is iedereen echt wakker en moet het luchtbed leeg, de slaapzakken worden opgeruimd, tanden gepoetst en alle tassen weer aan de kant worden gelegd. Reeds om 08.15 zit iedereen aan de ontbijt tafel.  We willen deze ochtend nog 1x trainen en deze training staat onder leiding van Bas en Nigel maar we zien al graag dat de accu bij veel kinderen een heel eind leeg is. Na 45 minuten trainen een rustmoment en als er gevraagd wordt wie er nog wil trainen blijft er een harde kern van 12 kids over en de rest gaat liever chillen. Met 12 man 5x5 spelen met ieder team een wissel en de rest gaat naar buiten.  Dan om 11.30 nog een voedzame lunch waarna vanaf 12.30 uur de ouders komen om hun kinderen op te halen en om 13.00 uur is dan het jeugdkamp echt voorbij.  

 

Dan nog even opruimen, Het springkussen wordt op de aanhanger getild en door Albert weggebracht en de zaal is inmiddels opgeruimd en zo staat ook de begeleiding zeer moe maar voldaan om 13.30 weer buiten. Het bestuur wil graag alle vrijwilligers bedanken die meegeholpen hebben met dit jeugdkamp zonder deze vrijwilligers is het organiseren van het jeugdkamp niet mogelijk: Angela, Femke, Natasja bedankt voor de hulp in de keuken. Marcel, Albert voor het halen en brengen van het springkussen, nachtwakers Alex en Natasja bedankt voor het opblijven en Paul, Richard, Thijs, John, Sander, Michiel, Antoine, Bas, Connie, Nigel en Amy voor de trainingen en begeleiding in de zaal.

 

Volgend jaar zullen we zeker weer een jeugdkamp houden en onder voorbehoud zal dit kamp op 22 en 23 juni gehouden worden. We hopen dan dat het weer net zo gezellig wordt en minstens zoveel deelnemers zijn als dit jaar.

 

Het bestuur.


Geplaatst op 26/06/2018 door: PS

Belangrijke data

04-Jul: Laatste trainingen
19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: