Akros jeugd toernooi

Op 3e kerstdag om 0700 uur opstaan om aan het Akros Jeugd toernooi mee te doen.

Voor een mix van de 3 U12 teams en het U10 team was dat 27 december het geval. Verzamelen bij Die Heygrave en dan een uur rijden.

  Afb 1                     

Ruim op tijd komen we aan in Boxmeer waar het U12 het direct mag opnemen tegen Ardito, Het is een sterk team horen we van de jongens van  U12-2 en inderdaad we beginnen redelijk en Ardito ook blijft lang spannend. Ik wissel volop door en iedereen scoort deze wedstrijd en na 2x 12 minuten is een eindstand van 34-27 op het scorebord tevoorschijn gekomen.

 Afb 2

Direct aansluitend gaat het U10 team hun 1e wedstrijd spelen, Wederom spannend weinig punten verschil, de scores wordt volgens het meegereisde Vlijmense publiek niet correct bijgehouden en uiteindelijk verliezen ze nipt met 1 punt 20-21, jammer maar de winst is niet het belangrijkste vandaag.

U12 heeft dan een wedstrijd rust en daardoor mogen de U12 spelers het U10 team weer aanmoedigen in hen volgende wedstrijd. Ook deze is spannend en wordt wederom net verloren, Dit keer met 2 punten. Maar de goede moet zit er in, deze wedstrijden hadden ze net zo goed kunnen winnen.

 Afb 3

Dan de shoot-out, Er wordt op 2 verschillende baskets gestreden. Bij de U10 verliest Cas net de finale in de shoot-out. Bij de U12 kwamen Thijn en Mattiz elkaar uiteindelijk in de finale tegen en dus was er zeker een vlijmense winnaar, Thijn won uiteindelijk de shoot-out en ging er met een bidon vandoor.

Dan weer verder met de wedstrijden. U12 speelt tegen meisjes u14 van Akros omdat TV Goch uit Duitsland op het laatste moment heeft afgezegd. Maar ook tegen meisjes U14 kunnen we nog scoren en we verdedigen hard. Natuurlijk gooien ze de bal van dichtbij erin maar wederom goed over gepast en we scoren veelvuldig op de break en winnen uiteindelijk met

Dan direct aansluitend mag het U10 team aantreden tegen Arnhem Eagles, na 2x een nipt verlies zijn ze erop gebrand om dit keer wel de winst te pakken en ze gaan voortvarend van start. Binnen no time 8 punten voor en de teller staat uiteindelijk stil bij 17-2.

De U12 dan weer tegen het Akros U12 team. We doen het wederom goed sommige kinderen zie je groeien op zo’n dag en lijken voor niets of niemand bang. We winnen ook deze wedstrijd en verslaan Akros met 27-15.

De laatste wedstrijd dan tegen Springfield, Die moet wel spannend zijn want dat waren de wedstrijden in de competitie ook maar de jongens en meiden hebben de smaak van winnen te pakken, Luistern goed naar de tactische aanwijzingen van de coach en het luid aanmoedigende publiek en winnen de laatste wedstrijd ook met 26-18.

De laatste wedstrijd van U12 is tegen Arnhem Eagles, Ook hier zitten enkele flinke meiden bij die ook zomaar 14/15 jaar zouden kunnen zijn gezien hun figuur.  De jump en de 1e score is voor Arnhem, we schieten een paar keer maar  mis. Uiteindelijk scoort Berend door een lay-up en schiet Thijn de bal wel erin en net voor de pauze staat het 8-10 voor Arnhem. Met het team spreek ik af dat we wel willen winnen en dat als het nodig is ik niet op nummer doorwissel maar gewoon op sterkte. We begonnen de wedstrijden met nummer 4,5,6,7,9 en dan kwam 10 voor 4 erin, 11 voor 5 enz. De 2e helft begint en wat een begin. 3 drives en een schot en we staan ineens ver voor, Ik kan gewoon blijven door wisselen en wissel uiteindelijk alle 5 de spelers tegelijk, iedereen speelt evenveel en we zijn ongeslagen kampioen geworden.

De U10 zijn tijdens de U12 wedstrijd al gehuldigd en werden zeer verdienstelijk 2e. wat als die scores tegen BV Goch goed waren geteld…..

De U12 werden ongeslagen kampioen en hebben dus alle wedstrijden gewonnen. Top gedaan, De huldiging vond plaats in de kantine en daar zaten de jongens op de 1e rij.

 Afb 4

De prijs was voor iedereen hetzelfde, een basketball hanger een lekkere taart en een groot stuk chocola. Dit werd natuurlijk direct na het toernooi opgesmikkeld.

 Afb 5

Na het jeugdtoernooi (U10&U12) deden Aukje, Lois en Isis nog samen met 5 meiden van Ardito met een gelegenheidsteam mee met het U14 toernooi. Moeilijk om in te stromen in een vreemd team en ze verloren dan ook 3 wedstrijden maar zeker voor een gelegenheidsteam hebben ze het goed gedaan.

Het was een leuke afleiding in de kerstvakantie zo’n toernooi met 2 teams, en zeker voor herhaling vatbaar voor volgend seizoen.

Graag zou ik alle ouders die gereden hebben willen bedanken voor hun tijd en inzet, zonder hen aanwezigheid en support waren de teams niet zo ver gekomen.

 

Groeten Paul en Martijn

 

 


Geplaatst op 27/12/2018 door: PS

Belangrijke data

19-Aug: Start trainingen seizoen 2019-2020
14-Sep: Start competitie 2019-2020
30-Nov: Feestavond

media

Bezoek ons ook op: